Pasar Veilig op kampeervakantie

Op zaterdag 7 mei 2022, van 8.30 uur tot 13 uur, organiseert Pasar in samenwerking met de erkende ondernemingen voor autokeuring die lid zijn van GOCA Vlaanderen en de Fed. Politie een gratis vakantiecheck-up voor caravans en motorhomes, met weging.

Je kan je caravan of motorhome laten controleren op laadvermogen, maar ook je gasinstallatie, banden en kogeldruk worden nagekeken. Je krijgt ook heel wat interessante kampeertips en veiligheidstips van de Pasar-vrijwilligers. Pasar helpt je zo veilig op weg.
De Federale politie is aanwezig met een infostand, o.a. over de wettelijke aspecten van kampeerreizen: soorten rijbewijzen, problematiek van de (over)belading, overnachten op openbare weg, edm.

Vorig jaar was de gratis vakantiecheck-up een succes: 80% van alle caravans en motorhomes die langskwamen bleek helemaal in orde. Bij de installaties die niet in orde waren, zijn de meest voorkomende problemen: te zwaar geladen, te weinig druk op de trekhaak van de auto, versleten banden.

Kom tussen 8.30 uur en 13 uur langs om je caravan of motorhome gratis te laten controleren.
Na afloop krijg je een informatief verslag mee naar huis, maar let op: je doet dit puur voor je eigen veiligheid. Wij doen dus geen officiële keuring en je kan dus ook niet beboet worden.

Wat breng je mee?

Boorddocumenten van je wagen en caravan of motorhome, met MTM (Maximum Toegelaten Massa), het leeggewicht en het koppel in NM (Newton Meter) van de trekkende auto. MTM van de aanhangwagen of caravan.

Motorhomes: kom met brandstoftank, water- en gasreservoirs gevuld tot minimum 90%.

Laad je installatie alsof je op vakantie zou vertrekken en monteer de juiste spiegels.

Waar kan je terecht? 

 

  • West-Vlaanderen: K.M. Keuringscentrum Roeselare, Roelensbeekstraat 2, 8800 Roeselare
  • Oost-Vlaanderen: S.B.A.T., Keuringscentrum Stekene, Zavelstraat 25, 9190 Stekene
  • Vlaams-Brabant: AIBV, Keuringscentrum Londerzeel, Technologielaan 37, 1840 Londerzeel
  • Antwerpen: Groep Autoveiligheid, Keuringscentrum Kontich, Neerveld 3, 2550 Kontich
  • Limburg: Groep Autoveiligheid, Keuringscentrum Hechtel-Eksel, Eindhovensebaan 50, 3941 Hechtel-Eksel