5 redenen voor een wandeling op de Eifelsteig

2 minuten leestijd

De 313 km lange Eifelsteig verbindt de historische steden Aken en Trier. Daartussen liggen 313 afwisselende wandelkilometers. Hier vind je veel ongerepte natuur, eenzame riviervalleien, een hoogveen, uitgestrekte wouden, prachtige vergezichten, grillige rotsformaties en vulkaanlandschappen.
Waarom een wandeling op de Eifelsteig een goed idee is? Hier volgen 5 redenen.

reportage
  • Wandelen

1. Imposante natuur

De natuur speelt de hoofdrol op de Eifelsteig. Van het uitgestrekte en weidse Hoge Venen, de uitgestrekte bossen en prachtige stuwmeren in het Nationalpark Eifel tot de ‘Maaren’ in de Vulkaaneifel. Deze meren zijn ontstaan uit vulkanische activiteiten en worden ook wel de ‘ogen van de Eifel’ genoemd. In het Gemünder Maar kun je een verfrissende duik nemen. Riviertjes, beken, steile rotspartijen, watervallen en grotten zorgen telkens weer voor mooie plaatjes.

2. Culturele pareltjes

Onderweg komen cultuurfans ook aan hun trekken. In het fotogenieke stadje Monschau, het prachtige kuuroord Gemünd en de mineraalwaterstad Gerolstein kom je ogen tekort. In Gerolstein ervaar je alles over Gerolsteiner, de grootste mineraalwaterproducent van Duitsland. Manderscheid wordt gedomineerd door twee burchten die boven het stadje uittorenen. Bij Abtei Himmerod kun je een blik werpen in de imposante abdijkerk; de 12e-eeuwse basiliek van Kloster Steinfeld zie je al van ver liggen.

3. Lekker dichtbij en toch heel anders

Vanuit België is het niet ver naar de Eifel. Het beboste middelgebergte van de Ardennen en de Eifel vormt eigenlijk één landschappelijk geheel. En toch is de sfeer zo anders dan thuis. Je hoeft dus niet ver te reizen voor een flinke portie buitenlandgevoel.

4. Volop dagtochten

De zogenaamde partnerwegen zijn wandelpaden links en rechts van de Eifelsteig. De meeste van deze paden zijn korte rondwandelingen, zoals de 5,4 km lange Manderscheider Burgenstieg, die perfect is om met kinderen te doen. Voor geoefende wandelaars vormt bijvoorbeeld het 26,2 km lange Vulcano-Pfad een pittige uitdaging.

5. Verzorgde wandelvakanties

De regionale toeristische organisatie kent de streek als geen ander en biedt een aantal verzorgde individuele wandelvakanties aan. Naast een 17-daagse trektocht over de hele Eifelsteig, worden ook verschillende korte wandelvakanties aangeboden. Bij de reis zijn de overnachtingen met ontbijt in een wandelvriendelijke accommodatie, informatiemateriaal, bagagevervoer en lunchpakketten inbegrepen.
 

Meer informatie

Eifel Tourismus GmbH

Kalvarienbergstr. 1

D-54595 Prüm,

Tel. +49 6551 96560

 info@eifel.info

www.eifelsteig.de/nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer