Etrusco presenteert een eerste buscamper op Ford Transit

2 minuten leestijd
Naast de Fiat Ducato-uitvoeringen bouwt de Italiaanse fabrikant nu ook buscampers op Ford Transit. Etrusco maakt deel uit van de Erwin Hymer Group en profiteert dus mee van de strategische samen-werking met Ford. De nieuwe CV 600 DF is een eerste vrucht daarvan.
actua
  • Kamperen met de motorhome

De nieuweling laat zich meteen opvallen door zijn coole buitenkleuren Frozen-White, Magnetic Grey en Agate-Black-Metallic. Vooral deze laatste twee kleuren zullen menig camperaar weten te bekoren. In combinatie met het gekende stevige front en het grote radiatorrooster van de Ford Transit geeft hem dit een stoer uiterlijk. Boven de cabine is een groot panoramisch dakvenster geïnstalleerd dat voor de nodige lichtinval zorgt. Daar de Ford Transit ook hoger is dan een Fiat Ducato geniet je binnenin een interieurhoogte van maar liefst 209 cm. Het extra ruimtegevoel  is mooi meegenomen maar hierdoor konden de ontwerpers ook hogere bovenkasten maken.  Mooi voorbeeld hiervan is de extra opbergruimte boven de schuifdeur. Dankzij hun rechthoekige vorm kun je deze maximaal benutten.

De CV 600 DF is net geen zes meter lang en herbergt een klassieke indeling die eigen is aan deze buitenlengte: een dwarsbed achteraan, centraal de keuken en badkamer en vooraan een zithoek voor vier personen. Twee leuke details willen we niet achterwege laten. De badkamer heeft een vouwdeur zoals we die kennen in toiletten van vliegtuigen. De koelkast staat op de grond maar leunt aan tegen het bed. De idee hierachter is dat je zo makkelijk vanuit je bed een drankje kunt nemen. De spoelbak bevindt zich boven deze koelkast waardoor er nog extra werkruimte kon gemaakt worden.

In het interieur overheersen zachte kleuren van taupe en wit voor kasten en wanden en grijs voor het keukenblad en de tafel. Met de vele vensters én dakvensters stroomt het licht werkelijk binnen.

Qua motoren wordt de Ford Transit 2.0 EcoBlue standaard geleverd met een 130 pk motor in combinatie met een manuele versnellingsbak. Optioneel is hij ook leverbaar met een automaat en 170 pk.

Etrusco hanteert een prijspolitiek waarin heel wat van de meest gebruikte accessoires standaard zijn. Voorbeelden zijn de vlakke vensters en de twee Isofix punten voor kinderzitjes.

Meer info: www.dicar.be  - www.etrusco.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer