De Karinthische meren-route met nieuwe etappes en nog meer ontdekkingspotentieel

2 minuten leestijd

De Karinthische meren-route is een populaire meerdaagse fietstocht langs het kristalheldere water in het zonnige zuiden van Oostenrijk. Het biedt plezierfietsers een verscheidenheid aan natuurschoon en bezienswaardigheden. In 2023 wordt de tocht uitgebreid met een nieuwe etappe in Mittelkärnten waarin wijnbouw en kastelen centraal staan.

reportage
  • Fietsen

Het uithangbord van Karinthië voor recreatieve fietsers 

De route leent zich tot een meerdaagse fietstocht van maximaal acht etappes en strekt zich uit over een afstand van 420 kilometer. Onderweg passeer je 20 meren, waaronder de bekende Wörthersee, Ossiacher See, Millstätter See en Klopeiner See. De fietstocht biedt talrijke mogelijkheden voor verfrissende zwemhaltes in meren en rivieren zoals de Gail, Drau en Glan. Bovendien kan je op sommige meren gebruik maken van rondvaarten om de route te verkorten en vanop het water van het landschap te genieten. 

©Kärnten Werbung, Gert Perauer

Laat je verleiden 

Langs het tracé vind je veel interessante plaatsen en attracties die uitnodigen voor een pauze. Daartoe behoren het kruidendorp Irschen, de druipsteengrot Obir, het avonturenbos aan de Klopeiner See, het Gailtaler Museum in Schloss Möderndorf, het Steinhaus Doming aan de Ossiacher See en de hoogste houten uitkijktoren ter wereld op de Pyramidenkogel. Las gerust een deugddoende tussenstop in bij een van de vele promenades, adembenemende uitkijkplatforms en terrasjes langs het water.

©Kärnten Werbung, Martin Steinthaler

Fietsparadijs voor elk type fietser

Het traject is verdeeld in twee lussen die afzonderlijk kunnen worden gefietst. De westelijke lus begint in Villach en voert onder meer langs de Ossiacher See en de Millstätter See. De oostelijke lus begint bij de Faaksee en voert langs het Drau-fietspad naar de Klopeiner See. 

Langs de route kom je als recreatieve fietser niets tekort! In heel Karinthië zijn er talloze fietsvriendelijke accommodaties die gespecialiseerd zijn in het verwennen van fietsers. Bovendien vind je langs de goed bewegwijzerde fietspaden 60 Karinthische “rent e-bike” verhuurpunten met meer dan 1000 huurfietsen, inclusief e-bikes en laadstations. Deze fietsen kunnen eenvoudig bij elk station in Karinthië worden gehuurd en teruggebracht. 

© Kärnten Werbung, Gert Perauer

Wapen je tegen de hongerklop

De Karinthische keuken biedt een verscheidenheid aan culinaire hoogstandjes zoals de bekende Reindling of Käsnudel. Traditionele herbergen, smakelijke tussenstops en restaurants langs de route serveren regionale specialiteiten zoals de Kräutersaibling, asperges en de Kirchtagssuppe. De Alpen-Adriatische keuken combineert traditie, versheid en seizoensgebonden ingrediënten tot heerlijke lekkernijen.

Praktisch & reservaties

Voor individuele arrangementen of pakketten met accommodatie, bagagetransfer, reisdocumenten en een hulplijn kan je contact opnemen met Alps2Adria op www.alps2adria.info of seenschleife@alps2adria.info

Dankzij het milde klimaat aan de zuidzijde van de Alpen kan de Karinthische meren-route van ongeveer april tot oktober gefietst worden. Meer info over de meren-route vind je op www.karinthie.com/fietsen of via de Karinthië-Tours App op apps.kaernten.at 

 

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer