Ontdek Aken en de prachtige streek errond

2 minuten leestijd

Aken ligt in het drielandenpunt België-Nederland-Duitsland, en die geografische troef maakt van de stad een uitstekende bestemming voor citytrips vol cultuur en ontspanning. In de onmiddellijke omgeving genieten wandelliefhebbers met volle teugen van het unieke landschap tussen de Eifel, de Ardennen en het Mergelland. Een bezoekje aan Aken, een stad rijk aan geschiedenis, is dus perfect voor een culturele citytrip gecombineerd met een actieve daguitstap in de streek.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Boeiende geschiedenis en zoveel meer 

(c) Hannah Gatzweiler

Aken is sterk verbonden met Karel de Grote, maar toch heeft de Keizerstad veel meer te bieden dan alleen geschiedenis. De cultuurscène bruist en bloeit dankzij tal van evenementen, de aanwezige studenten zorgen voor een hippe sfeer in de cafés – en eigenlijk overal in de stad, in de parken en tuinen is het heerlijk ontspannen.  

Natuurlijk kan je bij een verblijf in de stad van Karel de Grote niet zonder een bezoek aan de Dom van Aken, sinds 1978 het eerste Unesco-werelderfgoed van Duitsland. De indrukwekkende Barbarossa-kroonluchter in het ‘Octogoon’, die de stadsmuren van het hemelse Jeruzalem symboliseert, of de troon van Karel de Grote in de bovengalerij zijn slechts enkele van de historische schatten die je zeker gezien moet hebben. 

 

 

Limburgs Zwitserland 

(c) ats

Trek je na al die indrukken graag de natuur in om te ontspannen? Dan bevelen we graag het schilderachtige Mergelland aan, op een steenworp van Aken. Glooiende heuvels, sappige weiden en pittoreske dorpjes kenmerken het Zuid-Limburgse Mergelland, dat zich uitstrekt ten westen van Aken tot aan de Maas en dat vanwege zijn heuvelachtige landschap de bijnaam ‘Limburgs Zwitserland’ heeft gekregen.  

Als toerist vind je hier vlot je weg, een goede uitvalsbasis is het kleine dorpje Epen. Hier starten tal van prima bewegwijzerde wandeltochten, en pauzeren is een plezier in de vele gezellige cafés, restaurants en op de uitnodigende terrassen. 

Het Mergelland is een heel veelzijdige bestemming, en een deugddoende tocht door het mooie landschap kan je in schoonheid afsluiten met een lekker stukje vlaai, de typisch Limburgse fruittaart, een biertje, een glaasje streekwijn of een van de vele andere lekkernijen in een lokaal cafeetje. 

     

Meer info op www.aachen-tourismus.de  

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer