#WanderlustGermany: de natuur wacht je op!

3 minuten leestijd

Van sportief over gezellig tot gezinsvriendelijk: meer dan 200.000 km bewegwijzerde wandelroutes wachten je in Duitsland op. Wist je dat ongeveer een derde van de oppervlakte in Duitsland als beschermd natuurgebied geklasseerd is? Daartoe behoren de 16 nationale parken, 16 UNESCO-biosfeerreservaten en 104 natuurparken. 

reportage
  • Uitstappen en vakanties

 

De natuur- en cultuurlandschappen in Duitsland bieden tal van mogelijkheden voor recreatie en ontspanning in harmonie met de natuur. Ongeveer 200.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden van verschillende gradaties en moeilijkheidsgraden wachten er op jouw komst! Bovendien heeft de Duitse wandelfederatie 259 wandelwegen van in totaal 15.038 kilometer het keurmerk “Kwaliteitswegen bewandelbaar Duitsland” gegeven. Ook zijn er vier “Kwaliteitsregio’s bewandelbaar Duitsland”: deze regio’s blinken uit in service, accommodatie, natuurbehoud en kwaliteit van de wegen. Het Duitse wandelinstituut heeft tot slot zijn Premium-wandelpaden, Premium-stadswandelingen, Premium-wandelregio’s en Premium-wandellocaties. Hieraan kan je je beslist oriënteren bij het uitstippelen van je wandelreis. 

Hierna verklappen 11 Duitse vakantieregio’s – dichtbij of verder weg – hun ‘Geheimtipps’ voor de mooiste, uitdagendste en afwisselendste wandelingen in hun streek. Ontdek ze allemaal! 

*/

Meer tips voor een wandel- en fietsvakantie in Duitsland

Aken

Aken ligt in het drielandenpunt België-Nederland-Duitsland, en die geografische troef maakt van de stad een uitstekende bestemming voor citytrips vol cultuur en ontspanning. In de onmiddellijke omgeving genieten wandelliefhebbers met volle teugen van het unieke landschap tussen de Eifel, de Ardennen en het Mergelland.

Meer info

Eifel

De Premium-langeafstandswandelroute Eifelsteig hoort bij de Top Trails of Germany. De 313 kilometer lange route, goed voor 15 dagetappes, voert je van Aken naar Trier. Wandelaars voelen zich de koning te rijk in de fascinerende, bergachtige landschappen.

Meer info

Neanderland

Het ‘Neanderdal’, dat klinkt je vast bekend in de oren! In het groene neanderland, gelegen tussen Keulen en Düsseldorf en het Roergebied, werden in 1856 de legendarische resten van de Neanderthaler gevonden. In deze idyllische omgeving kan je je verdiepen in de geschiedenis van de mensheid.

Meer info

Westerwald

De langeafstandsroute WesterwaldSteig biedt variatie, avontuur en natuur gedurende liefst 235 km. De verzorgde route is ingedeeld in 16 etappes, tussen 6 en 20 km lang.

Meer info

Siegerland

Fluisterende boomkruinen en dieren die ritselen in het bos... Lijkt het je wat om weg van stress en lawaai te genieten van het zachte ruisen van blaadjes, het murmelen van beekjes en vrolijk zingende vogels? 

Meer info

Paderborner Land

Verrassende landschappen en dorpen, boeiende geschiedenis, heilzame natuur, een authentieke keuken, verschillende kwaliteitspaden en gastvrije locals: het Paderborner Land verwent je met alle ingrediënten voor een geslaagde wandelvakantie.

Meer info

Saarland

Het Saarland ligt in het zuidwesten van Duitsland, dichtbij Frankrijk en Luxemburg. De prachtige landschappen en uitgestrekte wouden zijn een verkenning waard. Hier tref je drie grote natuurgebieden aan.

Meer info

Baden-Württemberg

Zuidwest-Duitsland is verrassend wild. De ongerepte landschappen variëren van dichte wouden en uitgestrekte weiden tot klaterende beekjes in diepe kloven. In groene oases kom je makkelijk tot rust – zelfs in de steden.

Meer info

Schwarzwald

Langs wijngaarden of bergtoppen, kloven of panoramapaden: het wandelnetwerk in het Zwarte Woud is net zo gevarieerd als de indrukwekkende landschappen.

Meer info

Thüringen

Thüringen lijkt wel speciaal voor wandelaars gemaakt. Martin Luther en Johann Wolfgang Goethe waren hier al te voet onderweg. De ene uit soberheid, de andere op zoek naar inspiratie. Vandaag kunnen wandelaars in Thüringen hun hart ophalen op zo’n 7.000 kilometer wandelpaden. 

Meer info

Garmisch-Partenkirchen

Rond Garmisch-Partenkirchen vind je heel wat wandelmogelijkheden. Langs het Wettersteinmassief tot aan de Karwendel word je getrakteerd op meer dan 300 kilometer gevarieerde landschappen en adembenemende uitzichten.

Meer info

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer