Pasar

Pasar Wandelen - Reisspecial 2023

Misschien is de herfst wel het mooiste seizoen om te wandelen. De nieuwe Special Wandelen van 2023 levert alvast overtuigend bewijsmateriaal: het vroege najaar – of de Indian Summer – zorgt alvast voor een derde vakantieseizoen de in Alpen, waar het in en rond Flims heerlijk wandelen is. Of in La Palma, la Isla Bonita, waar het lang nazomert rond de vulkanen.

Over vulkanen gesproken: Laugavegur, de bekendste IJslandse wandelroute, voert je in vier dagen door het bergland van Landmannalaugar naar Pórsmörk, langs hete bronnen en machtige gletsjers; als je doorstapt tot Skogar, komen de vulkanen met dampende lavastromen erbij. In de Dolomieten ging het er ook heet aan toe, in de WO I. Waar toen het front tussen Italië en Oostenrijk lag, kan je nu klettersteigen.

Nog avontuurlijker en verder van de wereld wandel je in de Vervloekte Bergen, door de Albanese Alpen. Daar in de wilde bergketen tussen Montenegro, Albanië en Kosovo, kronkelt het langeafstandspad Peaks of the Balkans. Tenzij je liever het Tiroler Silberpfad wandelt, het gloednieuwe langeafstandwandelpad dat dit jaar werd geopend bij Schwaz, waar rond 1500 de grootste zilvermijnen van Europa lagen. Voer voor liefhebbers van wandelen én van geschiedenis… Je merkt het: wandelen is méér dan wandelen alleen.

Het is ook actie, avontuur, geschiedenis, ontspanning en nog zoveel meer. Dat maakt wandelen speciaal…