Benimar 2021

3 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

Een van de populairste merken in België maakt er een traditie van om elk modeljaar verrassende indelingen te presenteren. Dit doen ze voor komend modeljaar opnieuw met een nieuwe integraal. Ook de halfintegralen met twinbed worden niet vergeten.

Spelen met bedden

De vorig jaar gelanceerde Amphitryon werd bijzonder goed ontvangen bij het grote publiek. Naast de drie bestaande indelingen op 743 cm voor vier personen, komt er een vierde indeling bij voor vijf. De nieuwe Amphitryon A940 is net geen zeven meter lang (699 cm) en heeft vijf gehomologeerde zitplaatsen. Benimar zou Benimar niet zijn als er een leuke twist in het model te vinden was. Achteraan heb je een dwarsbed voor twee personen met erboven een dwarsbed voor één persoon! Bovendien zijn beiden in de hoogte verstelbaar. Zo kun je de ruimte onderin het onderste bed perfect omtoveren tot een fietsengarage. Wanneer meer slaapruimte nodig is laat je het bovenste bed zakken. De A940 heeft vooraan een klassiek maxisalon. De vijfde zitplaats met gordel zit als klapstoel verborgen in de zitbank naast de woonceldeur. Verder noteren we een grote tafel met XL-verlengstuk, een koelkast van 140l, dampkap en een badkamer met volwaardige douchecabine. Als basis dient Fiat met 140 pk onder de motorkap.

Ruime halfintegralen

Het twinbed blijft ontzettend populair. In de Mileo, halfintegralen met elektrisch paviljoenbed, maken de Mileo M261 (699 cm) en de Mileo M268 (743 cm) hun opwachting. Bij de eerste zien we een compacte keuken en een badkamer in één geheel met volwaardige douchecabine. Boven het maxisalon hangt een eenpersoonsbed. Onderin het linker twinbed zit een praktische kleerkast. De grotere M268 krijgt een face à face-zithoek met ruime open keuken en een gescheiden badkamer met dubbele deur.

Het centraal bed wordt niet vergeten met de Mileo M297 (739 cm). Hij herneemt de face à face-zithoek en de gescheiden badkamer. Hij krijgt nieuwe hoge hangkasten om nachttafeltjes te creëren aan de zijkant.

Benimar is één van de weinige fabrikanten die een vaste, opklapbare trap voorziet tussen de twinbedden. Dit blijft zo maar voortaan kun je de ingeklapte trap als een luik opendraaien waardoor je toegang krijgt tot de garage. De knop om het paviljoenbed te bedienen is nieuw en voorkomt onbedoelde activering. Het bed zakt voortaan ook stiller.

 

Buscampers

In de Benivan-UP reeks, kenmerkend voor hun standaarduitrusting zoals luifel, zonnepaneel, fietsenrek,…) vervoegt de B190UP (636 cm) het gamma met achteraan een in de hoogte verstelbaar elektrisch hefbed.

De nieuwe B105 (541 cm) krijgt standaard een pop-up daktent en is daarmee het enige model in de hele buscamper reeks.

Twee grote twinbedden van 190/195 bij 80 cm vinden we terug in de B167. Onderin de bedden werd een soort dubbele bodem voorzien om het beladen nog functioneler te maken.

Tenslotte is er nog de ‘Entry’ als instapvoertuig.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer