Bürstner 2021

3 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

Van de compacte Travel Van tot de luxe liner Élégance én een nieuwe reeks buscampers in het middensegment. Bürstner presenteert een gamma 2021 dat duidelijk van alle markten thuis is.

Élégance

Bürstner zet zijn succesvolle strategie van eigentijdse voertuigen met een gezellig interieur verder in de nieuwe Élégance: een premiumintegraal op Mercedes-Benz chassis (143 pk) met een volwaardige dubbele bodem van 36 cm! Hij is 890 cm lang en heeft een dubbele as en een MTM van 5.500 kg. Daarnaast verhogen de nieuwe gaskoffer met ergonomische opening, het INDUS toiletconcept van Thetford en het nieuwe SLC-chassis het comfort aanzienlijk. Het hefbed boven de stuurcabine krijgt een nieuw elektrisch systeem via riemen. Er kon daardoor een gewichtsbesparing optreden en het bed zo’n tien centimeter ruimer gemaakt worden. Het interieur is een geslaagde combinatie van witte, beige en zwarte accenten. Autonomie is belangrijk, vandaar ook de keuze van het nieuwe INDUS toiletconcept va Thetford (zie verder dit nummer). De nieuwe Élégance komt er in twee indelingen: de I 910 G (twinbed) en de I 920 G (vrijstaand bed). De overige elementen zijn identiek: gescheiden badkamer, open keuken en een zeer ruime face à face-zithoek.

De populaire Travel Van, kenmerkend aan zijn smalle buitenbreedte van slechts 220 cm, ondergaat een facelift. Zowel het exterieur als interieur werden onderhanden genomen. Standaard op Fiat Ducato krijgen ze twee indelingen: met dwarsbed (T 590 G) en twinbed (T 620 G). de nieuwe typische Bürstner achterlichten vallen meteen op. De beproefde constructiemethode van een GFK-dak blijven op post, net zoals dubbele airbag, ESP en ASR en een bumper in koetswerkkleur. Verder noteren we een koelkast van 97l, multizone koudschuim matrassen en de centrale service-unit. Hij is ook verkrijgbaar als luxe uitvoering met een stuurcabine in stijlvol Graphite en de nieuwe hybride achterlichten, Vaio-badkamer, specifieke bekleding enz.

Buscampers

De nieuwe Eliseo komt als middenklasser het gamma buscampers vervoegen naast de instapserie Campeo. Hij krijgt hoogwaardige aluminium kadervensters en is verkrijgbaar met een skyroof. De Fiat dakstijl is weggewerkt. Het interieur is een geslaagde combinatie van zachte tinten wit en grijs. De indirecte verlichting is dimbaar en een groot dakluik van 50x70 cm zorgt voor voldoende lichtinval. Waar mogelijk is er een grote koelkast van 135l in de plaats van 75l. Via extra pakketten kun je zowel exterieur als interieur nog exclusiever voor de dag laten komen.

De nieuwe Eliseo (Fiat Ducato) is verkrijgbaar in vier indelingen:

  • Eliseo 540 (541 cm): dwarsbed (200x135 cm), klassieke zithoek
  • Eliseo C543 (541 cm): dwarsbed, zitbank vervangen door een wandmeubel
  • Eliseo C600 (599 cm): dwarsbed (197 x 152/149 cm)
  • Eliseo C641 (636 cm): twinbed (197 x 194 cm)

Nieuw is ook de optioneel verkrijgbaar pop-up daktent met een tweepersoonsbed van 200 bij 135 cm.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer