Carthago 2021

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

Nadat vorig seizoen Mercedes Benz zijn intrede deed bij de luxueuze integralen, zien we de Sprinter komend seizoen opduiken in de instapreeks c-tourer. De andere reeksen krijgen tal van verbeteringen.

c-tourer op Sprinter

Ooit begonnen als instapreeks, schuift de c-tourer meer op naar het hogere segment. Hij profiteert van innovaties die we voorheen zagen op de Chic C- en E-Line modellen. Mooi voorbeeld daarvan zijn de optionele full led koplampen. De integralen en halfintegralen van de c-tourer omvatten dezelfde indelingen. Het gaat om drie indelingen met twinbed (143 LE, 148 LE, 149 LE) en één indeling met centraal bed (150 QB). Het overige gamma rust op een Fiat Ducato chassis. Beide onderstellen genieten voorwielaandrijving en een verlaagd Al-Ko chassis met de typische dubbele bodem van Carthago. Ze blijven ook een MTM van 3,5 ton hanteren, optioneel is een 4.500 kg chassis verkrijgbaar. Uiterlijk vallen de nieuwe achtersteven op en nieuwe, bescheiden buitendecoratie. Binnen is de draaibare schoenenkast onder de zitbank een mooie innovatie. De nieuwe grijze vloer met lijnmotief sluit beter aan bij de rest van het interieur. Indirecte LED-strips maken de sfeer. Bij modellen met een geïntegreerde douche is de bewegingsvrijheid in de badkamer onder handen genomen. Ook het bed is makkelijk te bereiken met de uitschuifbare ladder.

Andere innovaties:

  • De c-compactline krijgt eveneens de nieuwe achterzijde en een nieuw dashboard. Optioneel is de keuken leverbaar met een oven. Een nieuw LED-lichtconcept doet zijn intrede.
  • Chic c-line: integraal en halfintegraal verkrijgbaar op Fiat of Mercedes Sprinter al-ko chassis. De chic c-line I krijgt standaard de nieuwe full LED-koplampen.
  • Chic e-line (Mercedes Benz en Ducato) / S-Plus (Iveco Daily): deze linerklasse onderging vorig jaar ene metamorfose als ‘new generation’. Vandaar beperkt het zich tot details zoals een nieuwe praktische lift voor koffiemachine. Wie kiest voor een Iveco Daily geniet van de vele nieuwe rijassistentiesystemen en assistentiesystemen.
  • Liner for two: de integraalreeks met zithoek achteraan ondergaat een facelift met een front met full led koplampen en dagrijlichten in led glasvezeltechnologie. Een 13 cm hogere grotere voorruit doet zijn intrede waardoor je meer licht en zicht hebt op de weg. Het interieur onderging praktische verbeteringen.

 

Doorheen alle reeksen zien we de komst van nieuwe 16” aluminium velgen op Ducato Maxi-chassis. Keukens worden voortaan uitgerust met de Dometic 10+-serie koelkasten met dubbel deur. Een oven met grill op borsthoogte is optioneel in de onderkast van de keuken. Het interieurdesign is verkrijgbaar in heel wat nieuwe meubelvarianten.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer