Dethleffs Aero

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de caravan

Dethleffs viert zijn 90ste verjaardag en zet dat in de verf met de Aero. Die naam doet bij Dethleffs-klanten wellicht een belletje rinkelen. Tien jaar terug prijkte hij op een futuristische caravan die opviel vanwege zijn gewaagde, aerodynamische vormen. Vandaag is de Aero een eigentijdse caravan voor een scherpe prijs en met een degelijke uitrusting.

De Aero heeft het bekende familiegezicht en is een kruising tussen de instapper c’go en middenklasser Camper. In het interieur vallen de bovenkastjes op: hun markante kastkleppen zagen we eerder in het twee jaar geleden geïntroduceerde lichtgewicht Coco. Het interieur tooit zich in een mix van zachte kleurschakeringen. Zo zien we een houtdecor in lichtbruine tinten in combinatie met lichtgrijze, groene en gele tinten. Subtiel en niet overheersend.

Er is meteen keuze uit vijf indelingen. Hij spreekt een groot publiek aan, want er is keuze uit een dwarsbed, hoekbed en twinbed. Afhankelijk van de indeling krijg je een treinzit of een rondzit. De buitenlengtes variëren van 634 cm tot 754 cm. De buitenbreedte is met 230 cm smal gehouden.

Bij een verjaardagsmodel hoort uiteraard een rijkelijke uitrusting. We noteren alvast een brede toegangsdeur, gladde buitenbeplating, lichtmetalen velgen, een groot bagageluik onder het bed, disselafdekking, een raam in de neus, hordeur en een extra Midi-Heki-dakluik. Alles samen goed voor een paar duizend euro voordeel.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer