Frankia 2021

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

Frankia viert zijn zestigste verjaardag en zet dat in de verf met een speciale ‘1960’ editie, het jaar waarin het Duitse premiumwerk het levenslicht zag. Daarnaast zien we nieuwe indelingen in de populaire M-Line Neo en Yucon-series.

Party like its 1960.

De ‘1960’ (Fiat Ducato 160 pk, 786 cm) is een combinatie van nieuwe ideeën en een haast complete standaarduitrusting. Deze tandemasser met een MTM van 5.500 kg krijgt standaard een Thule-luifel van 5,5 meter lang, televisie, Teleco Twin Sat Flatsat antenne, navigatie maar ook een automatische versnellingsbak en drie geïntegreerde zonnepanelen van elk 110 watt in combinatie met twee krachtige gelaccu’s. de verswatertank is maar liefst 300 liter groot. Een Alde-vloeistofverwarming en een omvormer van 1700 Watt maken het plaatje compleet.

De lay-out van de 1930 is compleet nieuw. Deze werd voorheen nog niet aangeboden in andere reeksen. Noem het gerust een evolutie van de F-Line en Titan-series. Naast het eiken- en walnootinterieur krijg je hier een derde optie met witte wanden en lichtbruine kastkleppen. Een donkere bekleding vormt een mooi contrast met de bleke kleuren. Het interieur bestaat uit een ruime face à face-zithoek waar plaats is voor een 32” televisie. De open keuken is een verlengde van de zitbank en heeft een uitschuifbare vitrinekast en een verzonken gasvuur. De badkamer is tien centimeter breder en vijftig centimeter dieper in vergelijking met andere modellen. Dit maakt het makkelijker om het toilet te gebruiken met gesloten deur. Wees er wel snel bij want er worden slechts 60 eenheden voorzien!

Nog meer nieuws!

De vorig jaar zeer enthousiast onthaalde Neo halfintegraal op Mercedes Sprinter met Al-Ko chassis krijgt er met de Neo MT 7 GDK (twinbed) een nieuwe indeling bij. De zitbank achter de passagiersstoel ontbreekt hier waardoor de keuken ruimer is en er plaats is voor een compressorkoelkast van 138l.

De M-Line T, halfintegralen op Mercedes Sprinter, krijgen een verbeterde zitbank met verstelbare rugleuning en een zitvlak dat verlengd kan worden. Er zit eveneens een ruime lade onder. Alle QD-indelingen met vrijstaand bed krijgen nieuw ontworpen kleerkasten waardoor je meer vrijheid geniet in het bed.

Buscampers

De Yucon buscamper krijgt er een derde model bij, eveneens op Mercedes Sprinter chassis. De 7.0 GD krijgt een grote zithoek en twinbed achteraan.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer