Laika 2021

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

Naar komend seizoen toe ondergaat de legendarische Ecovip reeks een facelift en krijgt de instapreeks Kosmo er met de Eblema een nieuwe serie bij.

Kosmo Emblema

Vier halfintegralen en drie integralen maken deel uit van deze reeks. De Emblema-variant geeft je een nog warmer en huiselijke interieur. Dit doen ze onder andere met een innovatief lichtconcept in zones. Alle LED-spots krijgen een USB-aansluiting, de badkamer een venster en de douchecabine een houten vloer. Ze krijgen buitenlengtes van 695 tot 741 cm en een Fiat Ducato met 140 pk onder de motorkap als basisvoertuig. Het automotive design, 16” lichtmetalen velgen en vensters met aluminium frame geven hem een moderne look. In het, met walnoot overgoten interieur, geniet je een stahoogte van 213 cm en een grote koelkast van 142l.

 

Bestseller Ecovip

Al vele jaren een vaste waarde bij het Laika-publiek, krijgt deze hogere middenklasser een volledig nieuw exterieurdesign aangemeten. Dit omvat een nieuwe, innovatieve achterwand met LED-verlichting, inclusief richtingaanwijzers. In het interieur kies je voor een donker of licht meubeldecor. Onderhuids krijgt hij een dubbele vloer met een hoogte tussen 16 en 30 cm. Naast watertanks en andere technologie omvat het ook praktische dorgeefluiken, ook langs binnen bereikbaar. De afvalwatertank krijgt een elektrische aflaatklep en alle deuren en kofferluiken genieten centrale vergrendeling. Naast de Truma 6 heb je keuze uit een Combi D en een Alde warmwaterboiler.

Er is keuze uit negen indelingen, gaande van 659 cm tot 740 cm en verkrijgbaar als integraal en halfintegraal. Zes ervan hebben een maxisalon, drie een face à face-zithoek, vijf een twinbed en drie een centraal bed. Ook een dwarsbed ontbreekt niet.

 

Nieuw is de Ecovip L 3009 (699 cm). Deze heeft een twinbed dat omgevormd kan worden tot één groot ligvlak. Een paviljoenbed is optioneel. De zithoek is een klassiek maxisalon. De badkamer heeft een volwaardige douchecabine en de badkamerdeur kan gebruikt worden als scheidding met de slaapkamer. Optioneel is een paviljoenbed verkrijgbaar voor twee personen. Een garage met dubbele deur leent zich perfect om fietsen in te vervoeren en kan tot 250 kg beladen worden.

Buscampers

  • De Ecovip is voortaan ook verkrijgbaar als buscamper in drie indelingen: 540 (541 cm, dwarsbed), 600 (599 cm, dwarsbed) en de 641 (636 cm, twinbed).
  • De Kosmo (Fiat Ducato, 120 pk) buscampers ondergaan een upgrade. Onder andere in de stuurcabine valt het ontbreken van de Fiat dakstijl op wat de ruimte ten goede komt. De koelkast bevindt zich vooraan dwars in het keukenblok waardoor je er zowel binnen als buiten toegang tot hebt. Optioneel is ook een pop-up daktent verkrijgbaar. Er worden drie indelingen aangeboden met dwarsbed in lengtes van 541 cm, 599 cm en 636 cm.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer