Morelo 2021

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

De nieuwe Grand Empire wordt de grootste, meest luxueuze liner die de Duitse premiumfabrikant ooit bouwde. Inzake ruimte, comfort, prestaties, veiligheid en design wil Morelo de overtreffende trap aanbieden.

Zonder achteruitkijken

Vanwege de afmetingen (bijna 12 meter lang en maar liefst 3,86 meter hoog!) kiest Morelo voor een Mercedes Benz Actros 1853-vrachtwagenchassis met 531 pk en een 12,7 l cilinderinhoud. De Grand Empire combineert de nieuwste technologieën in design en veiligheid met comfort en gebruiksgemak. Achteruitkijkspiegels maken plaats voor het MirrocCam-systeem van Mercedes, zodat manoeuvreren, een afslag nemen en wisselen van rijstrook nog veiliger wordt. De dode hoek wordt kleiner en de aerodynamica van het voertuig verbetert.  Imposant zijn de dieseltank van maar liefst 500 liter en een verswatertank van 410 liter. Drie boosters van 45 ampère en twee oplaadpunten zorgen ervoor dat vier lithiumbatterijen de nodige stroom leveren.

Maximaal plaats voor Mini

Bijzonder is dat alle keukenapparatuur werkt op 230 V. Dankzij zonne-energie en batterijopslag werkt de dieselgenerator autonoom. Ergonomische loungestoelen verstel je met een druk op de knop. In het eerste model dat zijn opwachting maakt, de Grand Empire 110 GSO, zijn ruimte voor een Mini Cooper en een uitschuifbaar deel voor de woonkamer en keuken. Prijzen zitten tussen de € 600.000 en € 650.000.

Op verzoek van de klanten is de Morelo Loft nu verkrijgbaar als Morelo Loft Liner met een Iveco Eurocargo 75 E 21 en 100 E 25 chassis. Standaard zijn de rijhulpsystemen zoals  een rijbaanassistent, noodremassistent en adaptieve cruisecontrol. Ze geven de compacte Loft Liner een compleet nieuwe rijervaring. De liner is herkenbaar aan zijn langere neus (de motor neemt iets meer plaats in) en zijn hogere positie op de wielen. Dat laatste heeft als voordeel dat er een nog hogere dubbele bodem mogelijk was: zo zijn nu in de geïntegreerde instap praktische vakken gemaakt. Bijzonder is ook dat alle scharnieren van koffer- en serviceluiken aan de binnenkant zitten en je buiten dus een vlak oppervlak hebt.

10-jarig jubileum

Om 10 jaar Morelo in de verf te zetten krijgen de modellen Home, Loft, Loft Liner en Palace een scala extra uitgebreide uitrustingspakketten en kleuropties aan een voordeelprijs. Onder andere een chassispakket en rijhulpvaardigheden behoren tot de mogelijkheden. Als klant kan je maar liefst tot 30.000 euro en meer voordeel genieten.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer