6 x stadskamperen in Nederland

3 minuten leestijd
Het hoeft niet altijd tussen de velden en boerderijen te zijn: ook dichtbij een stad kan je kamperen. Zeker in Nederland, waar je op verschillende leuke stadscampings je tent kan opslaan of camper kan parkeren.
reportage
  • Kamperen

1. Deventer

Dat de Stadscamping van Deventer een unieke ligging heeft, mag je wel zeggen. Hier slaap je op de oevers van de IJssel, met zicht op de prachtige stadsgevels en Lebuinuskerk aan de overkant van het water. Met het veerpont, dat vlakbij de ingang van de camping vertrekt, ben je zo in het centrum van Deventer. De camping heeft geen afgebakende plaatsen, wat altijd fijn is, en wil vooral een vrolijke, vrije en gemoedelijke plek zijn voor haar gasten. Het is de ideale uitvalsbasis om ook de groene, bosrijke omgeving van Deventer te ontdekken, zoals natuurgebied De Ossenwaarden of Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Tip: ontdek de charme van Deventer in de reportage in Pasar Wandelen van Maart 2023

2. Tilburg

Midden in het Spoorpark, een uniek stadspark dat in 2019 geboren werd vanuit burgerinitiatieven, ligt Stadscamping Tilburg. Je kan er kamperen in je eigen tent, camper of caravan, of één van de ingerichte tenten met matrassen en beddengoed huren. Er zijn zelfs groepstenten waar je met 16 personen in kan slapen. Voor wie nog iets meer comfort wil, zijn er nog twee houten slaapwagons of een retro caravan. Het station van Tilburg ligt op tien minuutjes wandelen.De camperplaatsen zijn het hele jaar door toegankelijk. Ook leuk om te weten: de camping draait volledig op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

3. Rotterdam

 Stadscamping Rotterdam is de perfecte plek voor wie wil budgetvriendelijk wil citytrippen. Er is een tentenveld - dat bij grote evenementen of in het hoogseizoen best vol kan staan, daar houd je best rekening mee - maar ook verharde plaatsen voor campers en caravans. Van april tot oktober kan je ook in één van de Finse blokhutten (voor twee personen) overnachten. Met de bus ben je op tien minuutjes in het hart van Rotterdam.

4. Zeeland

Op een kwartiertje wandelen van het centrum van Middelburg ligt Stadscamping Zeeland. Op deze familiecamping in het groen kan je een plekje reserveren voor je eigen tent, camper of caravan, of een chalet huren. Ook aan de zakelijke reiziger is gedacht: er is zelfs een hotelchalet met ontbijtservice. Met de auto ben je zo aan het strand van Vlissingen, Domburg of Zoutelande, of aan de oevers van het Veerse Meer.

5. Groningen

Je waant je helemaal in het bos, en toch zit je op een steenworp van de stad. Camping Stadspark Groningen, hoog in het noorden van Nederland, ligt in het mooie stadspark van Groningen en is volledig omgeven door water. Ook hier kan je een basic blokhut huren wanneer je zonder tent of camper op tocht bent. Vergeet je fiets niet (of huur er eentje op de camping): de provincie Drenthe ligt vlakbij en is, net zoals Groningen, een echt fietsparadijs.

6. Schoonhoven

Schoonhoven mag in ons land misschien niet zo gekend zijn, het is een stadje waar je spontaan het woord ‘oergezellig’ op kleeft. De Zilverstad - eeuwen geleden werd Schoonhoven vooral bevolkt door goud- en zilversmeden - heeft alles in huis voor een fijn weekend Nederland: kronkelende straatjes, middeleeuwse trapgevels en dus ook een mooie stadscamping. Op Stadscamping Schoonhoven kan je zwemmen in de rivier de Lek, een kampvuurtje maken of overnachten in een safaritent of tiny house. Reis je met de boot? Dan kan je aanleggen in de jachthaven en gebruik maken van de faciliteiten van de camping.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer