Alle Belgische GR’s op één handige kaart

2 minuten leestijd

De overzichtskaart van Grote Routepaden verenigt alle Belgische GR-paden. Het ideale hulpmiddel voor kilometervreters die graag zelf hun persoonlijke wandelroute samenstellen. Is er nog plaats onder de kerstboom?

actua
  • Kamperen
  • Wandelen

Ons land mag dan een voorschoot groot zijn, dat wil niet zeggen dat er hier niets te wandelen valt. Doorheen België kronkelen maar liefst 45 GR-paden, goed voor 9000 kilometers wandelplezier door de mooiste landschappen van Brussel, Vlaanderen, Wallonië en soms zelfs een beetje daarbuiten. Allen uitgestippeld en onderhouden door vrijwilligers. GR presenteert zich als “zelden de snelste route van A naar B, wel steeds de meest aantrekkelijke.” Daar is geen letter van gelogen.

Veel GR-wandelaars kiezen één route uit en stappen die in z’n geheel - in één ruk of in meerdere etappes. Maar met zo’n overvloed aan opties kan je evengoed van het ene naar het andere wandelpad springen. Voor de volbloed verkenners die met veel appetijt van meerdere walletjes eten en voor wie het nooit genoeg is, lanceert GR de herwerkte versie van de overzichtskaart met daarop alle wandelroutes. Beschouw het als een uit de kluiten gewassen knooppuntensysteem.

De vorige editie dateerde van 2017. De nieuwe bevat alle wijzigingen en vernieuwde routes. Met een schaal van 1:300.000 is dit niet de stafkaart die je meeneemt om onderweg niet verloren te lopen, wel het gedroomde hulpmiddel om tijdens de planning vooraf zelf een route samen te stellen. De kaart kost €10 en is te verkrijgen in de webshop van Grote Routepaden.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer