Fietsroute van de maand: van Eindhoven naar Parijs

2 minuten leestijd
I want to ride my bicycle! In Europa kunnen pedaalhelden eindeloos cruisen op verkeersluwe fietsroutes die de mooiste plekjes aandoen. Wij stellen er regelmatig eentje voor. Deze aflevering: van Eindhoven naar Parijs via de fietsroute van Paul Benjaminse.
reportage
  • Fietsen
  • Kamperen

Deze Nederlandse fietsliefhebber stippelde de voorbije twintig jaar tal van fietsroutes uit door Europa. Vanuit België of Nederland naar Rome, Barcelona of Venetië fietsen? Paul Benjaminse wijst je met plezier de weg. Voor elke route zoekt hij naar de mooiste, kleine weggetjes met het minste autoverkeer.

Dat geldt ook voor zijn boekje ‘Fietsen naar Parijs’, misschien wel één van de populairste gidsen die Benjaminse schreef. Deze fietsgids toont je niet de kortste, wél de mooiste route naar Parijs. Vertrekken kan vanuit Eindhoven, Maastricht, Gent, Brussel of Leuven. In Chimay komen alle trajecten samen, en fiets je over stille plattelandswegen, door bossen en langs middeleeuwse stadjes en kastelen naar de lichtstad. De laatste dertig kilometer loopt over een fietspad langs het Canal de l’Ourcq, dat je tot in het hart van Parijs brengt.

Vanuit Brussel fiets je ongeveer 400 kilometer, vanuit Gent 475 kilometer. De route is zorgvuldig uitgestippeld langs rustige wegen met zo weinig mogelijk autoverkeer. De beschrijving van Benjaminse is zeer nauwkeurig en uitgebreid, met detailkaarten, stadsplattegronden en overnachtingsmogelijkheden (zowel hotels, b&b’s als campings). De hoogteprofielen en reliëfweergave zijn handig om de zwaarte van de etappes in te schatten. Op enkele heuvels en korte beklimmingen na is de route vrij gemakkelijk.

Op Cycling Europe vind je een overzicht van alle fietsgidsen die Paul Benjaminse intussen uitgegeven heeft. De gids Fietsen naar Parijs kan je online bestellen voor € 19,50 euro.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer