Bedden te klein?

1 minuut leestijd

Op zoek naar een geschikte gebruikte camper valt me op dat de tweepersoonsbedden erg klein zijn. Als dat niet zo is, dan is er een schuine kant aan gemaakt, waardoor je met je voeten dicht naast elkaar komt te liggen. Hoe vind ik een camper met een groot bed?

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

Achterin in de breedte opgestelde bedden bieden doorgaans de grootste slaapoppervlakte. De lengte is dan gelijk aan de binnenbreedte van de opbouw. Eventuele raamomlijsting kan de opgegeven bedlengte beperken, met name in buscampers waar ze laag zijn geplaatst. Het ‘dwarsbed kan gemakkelijk tot 210 cm lang en 140 of 150 cm breed zijn. Een nadeel is de smalle toegang, doorgaans via een trapje tussen badkamer en kast. Dat nadeel hebben in de lengte opgestelde éénpersoonsbedden niet. Bovendien kun je die variant desgewenst vaak tot één heel groot tweepersoonsbed samenbouwen. Hefbedden voorin zijn doorgaans ook groot en redelijk rechthoekig. De lengte wordt wel weer iets beperkt door het hefmechanisme. In het alkoofbed van het gelijknamige campertype vind je doorgaans de grootste matrassen op de kortste opbouwlengte. Is het slaapcomfort erg belangrijk, probeer de camper van je keuze dan eerst eens een nachtje te huren om dat te testen.    

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Techniek
Topzware camper
Techniek
Lekkage
Techniek
Lek
Techniek
Distributieriem
Techniek
Stoppen gesprongen?
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer