Bereken de ecologische voetafdruk van je campertrip

1 minuut leestijd
De NKC, Europa's grootste camperclub, heeft op de website een CO2-calculator gelanceerd, waarmee camperaars kunnen berekenen wat de CO2-uitstoot is van een camperreis.
actua
  • Kamperen met de motorhome

In de berekening van deze ecologische voetafdruk worden niet alleen de kilometers, maar ook het verblijf en de activiteiten op de plaats van bestemming meegenomen.

Op basis van het meetresultaat geeft de tool ook praktische tips over energiezuinige alternatieven die goed zijn voor zowel planeet als de portemonnee. Ook kunnen camperaars hiermee de CO2-uitstoot van een reis vergelijken met die van andere manieren van reizen.

“Meten is weten”, zegt programmaleider duurzaamheid Gerben Hardeman, van de NKC. “Doordat de CO2-calculator inzicht biedt in de impact voor het milieu, helpt de tool camperaars om groenere keuzes te maken. Door vandaag te beginnen met schoner rijden en milieubewuster te camperen, kunnen we aan het eind van de rit samen het verschil maken voor de generatie camperaars van morgen. Het uiteindelijke doel is dan ook een gezond, groen en CO2-neutraal camperklimaat. Dat is ambitieus en we beseffen dat er nog een lange weg te gaan is, maar bij de NKC willen we de eerste kilometers richting dat doel graag stimuleren."

Bereken de ecologische voetafdruk van je campertrip

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer