Hip kamperen in de stadsrand dankzij Urban Gardens Gent en Marc Coucke

1 minuut leestijd
Deze zomer opent Urban Gardens Gent op de voormalige camping Blaarmeersen in Gent. Stadsglamping is een gloednieuwe vorm van logies die stilaan zijn opgang kent wereldwijd. En dat is ook Marc Coucke niet ontgaan.
actua
  • Kamperen
Gent

Hij investeert mee in het project van de Knokse ondernemer Parcifal Coeman, de man achter onder meer Holiday Village Knokke. Samen maken ze van Urban Gardens Gent een groene en duurzame luxecamping voor ieders budget, klinkt het. De verschillende verblijfsformules sluiten hierbij aan. Naast open kampeerruimtes voor onder meer backpackers zullen er verschillende types verhuuraccommodaties aangeboden worden met lodges en luxueuze safaritenten. Er komt een camperpark met 50 plaatsen.

De biologische zwemvijver is dé chillplek van de camping. Als onthaal wordt gekozen voor een houten architecturale blikvanger met een restaurant, shop, seminarieruimtes en overdekte speelmogelijkheden. De camping zal het hele jaar door open zijn voor toeristen en citytrippers. Voor langkampeerders is geen plaats meer.

Camping Blaarmeersen opende in 1979 en kon meteen op heel wat belangstelling rekenen. Pas later werd op de site de grote vijver uitgegraven en kwam ook alle sportinfrastructuur erbij. Nu wordt met Urban Gardens Gent een nieuw hoofdstuk geweven in de lange geschiedenis van de stadscamping. De opening gebeurt gefaseerd.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer