Bürstner verrast met opblaasalkoof

2 minuten leestijd
Met zijn oppompbare alkoof is Bürstner alvast de verrassing van het jaar. Daarnaast heeft het merk ook heel wat nieuws te bieden op het vlak van buscampers. Zo is het studiemodel op aardgas een mooi alternatief voor dieselwagens.
actua
  • Kamperen met de motorhome
  • Kamperen

Opblaasbare alkoof

Verbazing alom toen we een eerste blik mochten werpen op de nieuwe Lyseo Gallery: een halfintegraal met een oppompbare alkoof! Via een systeem met compressorlucht kan je nagenoeg geruisloos en binnen de 90 seconden het dak boven de stuurcabine omvormen tot een alkoof. De totale hoogte bedraagt dan 370 cm. De voordelen zijn legio: tijdens het rijden en stallen is de buitenhoogte beperkt, tijdens het kamperen geniet je extra slaapcomfort. De binnenhoogte in de alkoof is 110 cm.

Technisch zit het goed in elkaar. Wanneer de luchtdruk daalt, blaast de compressor er automatisch lucht in. In- en uit de alkoof stappen doe je langs een vaste trap tegen de zijwand naast de woonceldeur. Die treden doen ook dienst als opbergruimte.

De zithoek bestaat uit een L-bank en de twee voorste cabinestoelen. Achteraan bevindt zich een badkamer over de volledige breedte van de camper.

Buscampers

  • Eliseo CNG

Deze hybride buscamper is een studiemodel op CNG (aardgas) op een Fiat Ducato Natural Power en heeft vijf aardgastanks aan boord voor maximaal 220 l of 36 kg aardgas. De gasaandrijving geeft de camper een actieradius van 400 km. Daarna schakelt de motor automatisch over op diesel.

  • Black Forest

De Campeo is nu ook verkrijgbaar in Black Forest-uitvoering op een Citroën 120 pk. Het exterieurdesign van dennenbomen is een knipoog naar het Zwarte Woud. De standaarduitrusting omvat 16 inch lichtmetalen wielen, kadervensters, zwarte bumpers en een modern interieurontwerp. In het slaapgedeelte zijn twee handige opbergvakken.

  • Copa

De compacte serie Copa, in december 2020 gelanceerd op basis van de Ford Transit Custom, wordt uitgebreid met de Copa Trail, nu ook met twee individuele stoelen achterin, of optioneel een zitbank voor twee personen. Nog een optie zijn maximaal twee extra individuele stoelen, zodat de compacte buscamper ook als gezinsauto met zes zitplaatsen dienstdoet. Je kan een variant bestellen waar je beneden slaapt in plaats van in het tweepersoonsbed in de pop-updaktent.

  • Eliseo

De succesvolle Eliseo-modellenreeks breidt uit met de Eliseo C 644, die beschikt over een rondzit achterin, een elektrisch hefbed en een vrijstaande tafel die ook buiten gebruikt kan worden. De nieuwe indelingen C 602 en C 642 zijn uitgerust met de nieuwe multifunctionele Vario-wasruimte. De lengte van het voertuig bedraagt 5,99 m of 6,36 m.

Verkrijgbaar bij

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer