Camping in de kijker: puur kinderplezier op Camping Maedelstede

2 minuten leestijd
Op Camping Maedelstede, een oase van rust tussen haagjes en knotwilgen, kan je tot aan de herfstvakantie kamperen met de tent, caravan of mobilhome. En in de winter kan je binnen slapen in een retrocaravan.
reportage
  • Kamperen

De Lovaart is een rustig kanaal dat de IJzer met Veurne verbindt. Op de linkeroever ligt Camping Maedelstede, een oase van rust tussen haagjes en knotwilgen. Maedelstede is een actief landbouwbedrijf met melkvee en varkens. Er graast een kudde minipaardjes en twee paarden. Ook lopen er konijnen, cavia’s en twee Schotse Lassies rond.

Camping Maedelstede biedt tot aan de herstvakantie kampeermogelijkheid met de tent, caravan of mobilhome. Elke staplek is 80 tot 100 m2 groot en beschikt over een aansluiting van 4 ampère. Het gebruik van de douches in het sanitaire blok is in de prijs inbegrepen. Enkel je eigen WC-rol moet je zelf voorzien.

Overdekte zandbak

Je kan er ook een retrocaravan huren, geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Nu de herfst nadert, worden die retrocaravans in een verwarmde schuur gezet. Ze blijven er staan tot ongeveer halfweg mei. Indoor kamperen in de winter, met familie of vrienden! Zalig toch?

Alle gasten, of het nu kampeerders, logeerders of huurders van de retrocaravans zijn, maken gebruik van alle faciliteiten op de hoeve. Volwassenen genieten van de rust en de stilte in het uitgestrekte IJzerlandschap. De hoeve ligt trouwens vlakbij het wandelnetwerk IJzervallei en op het fietsnetwerk Westhoek.

Voor de kinderen opent zich hier een speelparadijs. Er is een overdekte zandbak en een originele speelstal met tal van educatief verantwoorde spelletjes. Ze crossen er op gocarts of op tractortjes. Dagelijks rijdt de Maedelstedemobiel door het domein. Pret gegarandeerd!  De kinderen mogen de minipaardjes verzorgen, versieren en rondwandelen en cavia’s en konijntjes knuffelen. Camping Maedelstede is een pure plek, waar kinderen nog kinderen mogen zijn en waar gasten als vrienden beschouwd worden.

Heerlijke koekjes

Qua uitstapmogelijkheden in de buurt geen gebrek. Je hebt het dierenpark Zonnegloed in Vleteren of Kasteel Beauvoorde in Wulveringem. De dichtste activiteit is ongetwijfeld het bezoekerscentrum van koekjesfabriek Jules Destrooper in hartje Lo. Wedden dat je zal smullen tijdens de foodpairing?

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer