Slimme tips om je camper te verhuren

2 minuten leestijd

De meeste mobilhomes staan maar liefst 11 maanden per jaar stil. Zonde, toch? Door je camper te verhuren, laat je andere mensen het plezier ervan ontdekken én verdien je je jaarlijkse onderhoudskosten terug. Wil je je huis op wielen succesvol verhuren, houd dan deze tips in het achterhoofd.

praktisch
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Zorg voor heldere boekingsvoorwaarden

Wat is de minimumleeftijd voor huurders? Mag je mobilhome mee als slaapplaats naar een festival? Mag er een hond of kat mee? Mogen de huurders met je camper de wijde wereld in trekken of zijn er bepaalde landen of bestemmingen die je wil uitsluiten? Geef al je voorwaarden duidelijk aan. Oh ja, en nodig de huurder uit voor een kennismaking: zo kan je het best beoordelen of je je camper aan iemand wil verhuren of niet.

Maak je mobilhome aantrekkelijk voor een huurder

Geïnteresseerde huurders willen informatie. Geef zoveel mogelijk details over je mobilhome: wat zijn de afmetingen van de bedden,  is er een parkeerhulp of navigatiesysteem ingebouwd,… Vertel in je advertentie over je eigen ervaringen en reizen met de mobilhome. Hoe persoonlijker, hoe beter. En gebruik mooie vakantiefoto’s van je camper, uiteraard.

Bepaal een goede verhuurprijs

Een hoge prijs levert niet altijd het meeste op. Een prijs die ervoor zorgt dat je camper zo vaak mogelijk verhuurd wordt, dát is een goede prijs. Kijk naar prijzen van soortgelijke mobilhomes op online deelplatformen zoals Goboony, Camptoo of Yescapa.

Nog meer tips? Op de website van Goboony, een online deelplatform waar je campers rechtstreeks van de eigenaar kan huren, kan je een gratis e-book downloaden met praktische tips en checklists voor beginnende verhuurders.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer