Dat slaapt lekker!

2 minuten leestijd

Caravans waarbij je het onderste stapelbed kunt opklappen, zijn niet nieuw. Op deze manier creëer je plaats om fietsen of andere grotere stukken in te vervoeren. Hobby gaat een stapje verder en biedt dat stapelbed in maar liefst negen verschillende configuraties aan.

praktisch
  • Kamperen met de caravan

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een opstelling met een bed onderaan, in het midden of bovenaan. Of voor de klassieke variant met twee bedden of drie bedden, afhankelijk van het aantal slapers. Maar: je kan de ruimte ook omvormen tot een speelhoek zonder bedden. Leuk toch?

Het concept lijkt simpel, maar in de praktijk is er goed over nagedacht. Meteen in het oog springend is de achterwand met openingen waar je via een in de hoogte verstelbaar pinsysteem trapsgewijs de bovenste bedden in kunt verankeren. De plaatsbesparende lattenbodems zijn oprolbaar. Het onderste bed bestaat uit drie dikke kussens - overdag doen die dienst als een gezellige zithoek - maar bij ‘s nachts vorm je hem dankzij een topper om tot een comfortabel bed. Bergruimte is er genoeg. Die is te vinden aan het voeteinde in de vorm van een praktische nis met handige opbergvakken. Twee vensters in de zijwand en een dakluik zorgen voor de nodige lichtinval. Naast het stapelbed vind je de natte cel met wastafel en toilet.

Zoals alle Maxia’s is het interieur rijk aan Scandinavische invloeden. Antracietkleurige accentvlakken in combinatie met warm hout en witte kastfronten zorgen voor een rustige look. De Maxia 595 KML heeft verder een centrale U-zit, die deels opgevat is als een chaise lounge. Dikke kussens en een verschuifbare tafel maken de zithoek compleet. Recht tegenover staat het keukenblok, naast de woonceldeur. Zo kan je altijd een blik werpen op je kroost tijdens het koken. Het twinbed achteraan – om te vormen tot een vlak van 220 cm breed – vind je in de neus van de caravan.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer