De campernieuwigheden voor 2024

2 minuten leestijd

Staat er voor 2024 een nieuwe camper op de verlanglijst? Wordt het een buscamper of mag het nog groter, een (half)integraal of zelfs een liner? Of wil je liever een urban camper, die je kan gebruiken als gezinswagen én als camper? In dit handige overzicht vind je snel het type camper terug waar je naar op zoek bent.

actua
  • Kamperen met de motorhome

1. Urban camper 

Deze compacte camper wordt gebouwd in een kleine bestelbus of zelfs personenwagen, waardoor de hoogte vaak onder de twee meter blijft. Zo pas je in parkeergarages en laten de afmetingen je gemakkelijk inparkeren in de stad. Door de beperkte interieurruimte blijven de voorzieningen basic: geen badkamer of toilet en weinig tot geen bagageruimte. Sommige urban campers hebben een pop-up dak om meer stahoogte of slaapruimte te creëren.

2. Buscamper

Deze camper wordt gebouwd in een (professionele) bestelbus. Omdat hij hoger is dan een urban camper, biedt de buscamper meer bewegingsruimte en stahoogte. Bovendien vind je alle kampeervoorzieningen die je ook in een grotere camper zou vinden, zoals een douche, toilet en opbergruimte, maar in een compacter formaat.

3. Half-integraal

Deze camper wordt gebouwd op het (aangepast) chassis van een bestelbus en behoudt de 2-deurs stuurcabine van het originele voertuig. Binnenin verlies je wat ruimte door de afzonderlijke cabine, maar deze bouwwijze maakt de half-integraal gunstiger geprijsd dan de integraalcamper.

4. Alkoofcamper

Net als de half-integraal wordt deze camper gebouwd op het (aangepaste) chassis van een bestelbus, met behoud van de originele stuurcabine. De alkoof is een uitbouw boven op de cabine om extra slaapplaatsen te creëren. Dit campertype accommodeert zo tot wel 6 personen. Het minder gestroomlijnde ontwerp van de alkoof heeft wel een impact op het brandstofverbruik en de rijkwaliteiten.

5. Integraal

De integraal wordt gebouwd op een naakt chassis. Dat betekent dat de camperfabrikant de opbouw van de cabine kan integreren in de woonruimte. Een integraal is daarom duurder, maar voelt ruim, luxueus en compleet aan.

6. Liner 

De liner is het luxecruiseschip onder de campers en wordt gebouwd op een bus of vrachtwagenchassis. Een liner is geschikt voor grote groepen, heeft veel laadvermogen en heeft vaak ook onafhankelijke nutsvoorzieningen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer