De geneugten van (wild)kamperen, van de Himalaya tot je achtertuin

2 minuten leestijd
Wie houdt van kamperen – of ervan wil leren houden – én van mooie boeken moet zeker eens bladeren door ‘Wildkamperen’ van Luc Gesell.
actua
  • Kamperen

‘Wildkamperen’ is het eerste boek van de Franse redacteur en fotograaf Luc Gesell. Met zijn boek wil hij iedereen zin doen krijgen om de natuur in te trekken en buiten te slapen. We kunnen al meteen verklappen: daar slaagt hij glansrijk in. 

Wie door ‘Wildkamperen’ bladert, ziet pagina’s vol indrukwekkende foto’s, maar het boek is meer dan een verzameling mooie plaatjes. Er valt ook echt iets uit te leren. Over het vinden van een goede kampeerplek, het maken van een kampvuur of je hond meenemen op kampeertrip, maar vooral over hoe eenvoudig het genot van kamperen kan zijn.

Luc laat tientallen kampeerliefhebbers aan het woord – van wandelaars, fietsers en klimmers tot surfers en motorrijders – die vertellen over hun buitenavonturen. Soms straffe verhalen, maar altijd zonder een zweem van ‘kijk eens wat ik al gedaan heb’. Het boek vermengt persoonlijke ervaringen op een heel natuurlijke manier met praktische tips.

Je bent geen saaie handleiding aan het lezen, maar een bundeling van inspirerende ervaringen van mensen met een liefde voor de buitenlucht, die vertellen hoe en waarom ze wildkamperen. Zoals Ben en Johan, twee vrienden die op een koude winterochtend hun tent namen om een paar uurtjes in de sneeuw naar een prachtige zonsopgang te kijken. Want ook dat is kamperen, schrijft Luc, en precies dat maakt dit boek zo fijn. Er staan grote avonturen in beschreven in wilde natuurgebieden of op ruwe bergtoppen , maar ook kleine, haalbare nachtjes weg. Het maakt niet uit hoe je kampeert, als je het maar doet.

“Kamperen is het creëren van tijd en ruimte om een moment te genieten in harmonie met de natuur,” lezen we. Dat kan in de Himalaya, maar ook in je eigen achtertuin.

‘Wildkamperen’ van Luc Gesell, ANWB uitgeverij, 24,99 euro.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer