De Oostkust, plezier voor alle leeftijden

2 minuten leestijd
Fiets door de geschiedenis van de verdwenen Zwinhavens aan de Oostkust.
reportage
  • Kamperen

Het Zwin Natuur Park is de absolute publiekstrekker aan de Oostkust. Hier start ook de gloednieuwe bewegwijzerde en grensoverschrijdende Verdwenen Zwinhavens fietsroute. Zowel in het Zwin Natuur Park als onderweg kom je VR-kijkers tegen die je een blik op het verleden gunnen. Langs de Zwingeul vonden luxegoederen van over de hele wereld hun weg naar Brugge en de rest van Vlaanderen.

Wie stilte zoekt, moet zeker de Uitkerkse Polder achter Blankenberge aandoen. In de wintermaanden landen hier duizenden vriezeganzen. De Uitkerkse Polderwandelroute start aan het bezoekerscentrum en trekt door de beschermde natte weides. Doe zeker laarzen of stevige schoenen aan. Op het terras van het bezoekerscentrum kan je genieten van heerlijke streekbieren en vers gemaakte pannenkoeken met lokale producten.

Voor de Eerste Wereldoorlog landde de jetset in Blankenberge. Het Belle Epoquecentrum verhaalt uitgebreid over de tijd dat Blankenberge van een vissersdorpje veranderde in een bruisende badplaats.

Topadressen bij de vleet aan de Oostkust. In Knokke-Heist vind je zelfs drie sterrenrestaurants. Wij tippen Villa de Torre naast het historisch tramstationnetje in De Haan. Hier wordt Noordzeevis in zijn puurste vorm klaargemaakt. De smaak van de Noordzee zo op je bord.

Kampeermogelijkheden

De roots van het kamperen liggen in de duinen aan de zee. Camping De Heide is een familiale camping op 500 meter van het strand. Hier kan je nog een tentje opzetten of met je camper of caravan genieten van de rust in een groene omgeving.

Info: www.dekust.be 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer