De Voerstreek is een wandelparadijs

2 minuten leestijd
Dichte bossen, heldere riviertjes, holle wegen en eeuwenoud erfgoed in de Voerstreek.
reportage
  • Kamperen

‘Een administratief Vlaams-Limburgs eilandje, geprangd tussen het Waalse gewest en de Nederlandse grens’, lezen we op de website van Toerisme Voerstreek. De zes pittoreske dorpjes van Voeren zijn even klein als charmant. De Voer kabbelt er doorheen. Loopbruggetjes brengen je van de ene oever naar de ander. In de holle wegen zie je vaak sporen van dassen en reeën.

Het gelijknamige wandelnetwerk biedt 125 kilometer aan wandelwegen. Je geniet er van prachtige panorama’s en diepe dalen. Via het grensoverschrijdende natuurgebied Altenbroek volg je het riviertje de Noor zo Nederland in.

Kuitenbijters

Fietsers maken best gebruik van de grensoverschrijdende fietsnetwerkkaart met knooppunten. Let wel, als je de fietslus naar het oosten laat afdraaien, wachten je enkele zware kuitenbijters. Aan de andere kant ligt de Maas met in Eijsden (NL) een veerpont.

De meeste wandelaars starten hun verkenning van de Voerstreek in het gratis toegankelijke bezoekerscentrum in ’s Gravenvoeren. Je pikt er een tentoonstelling over de streek mee, kan er streeklekkers kopen zoals bier en wijn en krijgt er alle toeristische informatie uit de eerste hand mee.

Blotevoetenpad

Fijne, gastronomische adresjes bij de vleet in de Voerstreek. Het bekendste is herberg Moeder de Gans in Teuven. Ze hebben er ook een laadpaal. De seizoensgebonden menu’s worden samengesteld met streekproducten. Achter de herberg is er een blotevoetenpad.

Kampeermogelijkheden

Op camping ‘Natuurlijk Limburg’ in Remersdaal beschikken ze ook over een laadpaal voor e-bikes. Vanuit deze tot in de puntjes verzorgde camping maak je prachtige wandelingen.

Info: www.voerstreek.be 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer