De wereld in met je gezin: laat je inspireren

2 minuten leestijd
Zin om met je kinderen de bergen in te trekken, kampeertochten te maken of verre bestemmingen te ontdekken? Online vind je tal van blogs en sites die je letterlijk op weg helpen.
actua
  • Kamperen

Wie wil gaan hiken met de kinderen maar nog wat koudwatervrees heeft, surft best eens naar de website van Bart Caers. Bart is een avonturier die in zijn jongere jaren trektochten deed in alle vijf de continenten en nu zijn twee dochters mee op bivaktocht neemt. Op zijn site vind je onder meer een heel dossier met praktische tips om met de kinderen op dagtocht of meerdaagse tocht te gaan.

Van backpacken tot citytrippen, op Kleine Globetrotter verzamelt de Nederlandse blogger Marlieke praktische tips, bestemmingen en productreviews voor reislustige gezinnen. Ook leuk is het luik met verhalen van inspirerende gezinnen die vertellen over de reis van hun leven.

De Vlaamse mama’s Laure en Ulrike namen hun kinderen als baby al mee naar Japan, op sleetocht of uit kamperen. Op 2travelmoms en op hun Instagrampagina vertellen ze over roadtrips en bergwandelingen met hun dochters, of hoe je een lange vlucht overleeft met een baby of peuter op je schoot.

Dat je een avontuurlijk en sportief leven niet vaarwel moet zeggen als je kinderen krijgt, bewijzen Joni en Eric. Dit Vlaamse koppel verhuisde met hun twee zoontjes naar Zweden, en bloggen als De Taffelberg vanuit het Hoge Noorden over al hun avonturen.

Op haar blog Is het nog ver schrijft Annemarie over de reizen die ze maakt met haar man en twee tieners, en hoe het haar lukt – want dat is vaak een uitdaging - om iedereen onderweg tevreden te houden. Annemarie is ook één van de oprichters van Expeditie Kids Enzo, een community voor iedereen die het leuk vindt om op pad te gaan met kinderen.

Katrien en Ludovic hebben een passie voor reizen, en nemen ook hun kinderen Elodie en Bas mee op sleeptouw. Hun blog With kids on the road puilt uit van de tips & tricks over ‘reizen met kinderen’, van weekendjes weg tot verre vliegreizen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer