Dichte bossen en kilometers kanalen in Picardisch Wallonië

2 minuten leestijd
Het is een streek van legenden, van eeuwenoude geschiedenissen waar oorlogen zijn uitgevochten en vredes werden gesloten, van versterkte steden en pittoreske dorpjes, van uitgestrekt groen tot mysterieuze valleien.
reportage
  • Kamperen

Al is Picardisch Wallonië moeilijk in één zin samen te vatten. Je kan er uren wandelen en fietsen zonder een levende ziel tegen te komen of je geniet er van het erfgoed in bruisende historische steden als Doornik en Ath.

Wandelaars trekken vooral naar de twee natuurparken, Pays des Collines en Plaines de l’Escaut. De Pays des Collines beschikt over een eigen wandelnetwerk. Veel wandelaars starten hun ontdekking van de regio vanuit het heksendorp Ellezelles. In de Plaines de l’Escaut vind je heel wat bewegwijzerde wandelingen door de bossen en langs de kanalen.

Het fietsnetwerk in Picardisch Wallonië werd vorig jaar pas grondig aangepast. Met meer dan 1600 kilometer aan fietsveilige wegen ben je er wel even zoet mee. Vaak volgen de fietsknooppunten de verkeersvrije RAVeLs in de regio, jaagpaden en kleine landweggetjes. Een mooie fietsroute (45 km) is een lusvormige tocht vanuit Doornik langs de Schelde en andere waterwegen.

Wie in de buurt van Doornik is, raden we aan het Beerstorium van brouwerij Dubuisson aan te doen. Je kan er ook lekker eten.

Met de kinderen is een schattenzoektocht altijd mooi meegenomen. Met de Totemus zoektochten zit je zeker goed. In Picardisch Wallonië werden er een zestal uitgewerkt. De regio is trouwens een echt kinderparadijs, met dierenpark Pairi Daiza in Brugelette, maar ook met de Heksenwandeling (Sentier Etrange) in Ellezelles.

Kampeermogelijkheden

Qua camping raden we Camping du Préau in Bernissart aan, vlakbij de vindplek van de beroemde Iguanodons. De camping is open van 1 april tot 31 oktober en er kunnen ook kortverblijvers met tent, caravan en camper terecht. Je geniet er van alle voorzieningen en er is een cafetaria waar regelmatig BBQ wordt geserveerd. Je vindt er ook drie trekkerspods.

Bereid je reis voor via www.visitwapi.be.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer