Dit zijn de winnaars van de NKC Kampeerauto van het jaar

2 minuten leestijd
Malibu, Adria en Niesmann+Bischoff vallen in de prijzen bij de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2021 van NKC, Europa’s grootste camperclub.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Er kon dit jaar gestemd worden in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal. Camperliefhebbers konden via de website van NKC stemmen op hun favoriete model. De winnaar werden bekendgemaakt in een video gepresenteerd van cabaretier en camperaar Klaas van der Eerden.

Malibu wint in de categorie buscamper

De winnaar in de categorie buscamper valt op vanwege de mogelijkheid om het woongedeelte volledig van de slaap- en badkamer af te kunnen sluiten. De Malibu Van first class - two rooms is de eerste buscamper waarbij dit concept is toegepast. Door de koelkast voorin bij de schuifdeur te plaatsen, kun je deze ook van buiten de camper openen. Nog een fijne bijkomstigheid: het twinbed is maar liefst 203 centimeter lang. 

Adria halfintegraal

De halfintegraal met de meeste stemmen is de Adria Matrix Plus 670 DL. Dat model kreeg dit jaar een grote make-over qua woonstijl, comfort, praktisch gebruik en technologie. Wat dit laatste betreft is er bijvoorbeeld Adria MACH, een optionele applicatie waarmee licht, verwarming en koeling aangestuurd kunnen worden. Verder is er met een hefbed en twee bedden achterin slaapruimte voor vier personen zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte.

Ook Niesmann+Bischoff valt in de prijzen

De winnende integraalcamper is in alle opzichten opmerkelijk. Met veel nieuwe ideeën, vooral in het interieur, heeft de bouwer een volledig geïntegreerde camper gebouwd met aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen dan ooit in deze klasse is vertoond. Hoewel de iSmove van Niesmann+Bischoff op basis van zijn lengte van minder dan zeven meter nog net tot de compacte klasse behoort, kunnen de passagiers genieten van een veelvoud aan bijzonderheden die je normaal alleen aantreft in veel zwaardere campers.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer