Dubbeldate: Zweden & Noorwegen met de camper

2 minuten leestijd

Noorwegen mag dan wel dé ultieme camperbestemming zijn, ook buurland Zweden heeft heel wat in petto als je met een busje, caravan of motorhome reist. Bovendien reis je gewoon over land/tunnel/brug, zodat je vooraf niets hoeft te reserveren.

reportage
  • Kamperen met de caravan
  • Kamperen met de motorhome

Vakantie naar Noorwegen gepland? Plak er dan meteen een paar dagen Zweden aan vast. Het land is een stuk rustiger dan buurland Noorwegen, de ideale bestemming voor een relaxt(er) einde van je roadtrip. Minder druk, minder regels en minder kronkelige weggetjes… Je rijdt er kilometerslang zonder een levende ziel tegen te komen en ook de meest idyllische camperplekjes heb je vaak dagenlang helemaal voor jou alleen.

Wist je dat je in Zweden meestal ook gewoon een kampvuur mag maken, de hele zomer lang? (Tenzij er extreem brandgevaar is door de droogte). In Noorwegen zijn kampvuren in de natuur over het algemeen verboden tussen 15 april en 15 september.

Rij je met je camper over de Sontbrug, dan is een OresundGO abonnement zeker het overwegen waard. Je betaalt 349 DKK voor een jaarabonnement, maar per overtocht betaal je slechts 340 DKK voor je motorhome ipv 980 DKK per enkele rit.

www.oresundsbron.com

De fijnste overnachtingsplekjes in Zuid-Zweden:

Malmö: Limhamns Småbåtshamn

Hoewel de camperplaats an zich niet erg veel voorstelt (parkeerplekken met stroom voor motorhomes met uitzicht op de jachthaven en sanitaire voorzieningen) is een tussenstop bij Malmö een must. Het strand is heerlijk om uit te waaien, de hondenweide is gigantisch voor een stevige wandeling na de lange tocht en Malmö zelf heeft een enorm toffe vibe en de lekkerste burgers.

Ängebytjärnet

Gratis plekjes bij het Ängebytjärnet met een prachtig uitzicht en vlak bij enkele uitgestippelde wandelroutes. Koop een visvergunning en sla een lekkere verse zalm of zalmforel aan de haak voor op het kampvuur.

• Nedre Kalven meer

Idyllisch plekje aan het meer, met plaats voor je hangmat, een kampvuurplek en niets dan rust. Geen voorzieningen.

Meer Zweedse topplekjes vind je op de blog www.decampercrew.be

Lees de volledige reportage in het volgende nummer van Pasar Camper & Kamperen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer