Een nieuwe generatie Itineo staat op

3 minuten leestijd
Het is elk jaar uitkijken naar de presentatie van de nieuwe Itineo-modellen. De Franse fabrikant heeft er een gewoonte van gemaakt om steeds vernieuwend uit de hoek te komen. Naar volgend seizoen doen ze hun reputatie weer alle eer aan, getuige de lancering van een nieuwe reeks com-pacte integralen.
actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

De verrassing: Nomad-integralen

De Nomad is op vele vlakken vernieuwend te noemen. Zo is er het geslaagde nieuwe uiterlijk met een stijlvol front en achterlichten in de vorm van een boemerang. Hij is ook compact: slechts 219 cm breed. Dat maakt het niet alleen een primeur voor de Franse fabrikant maar ook een van de weinige smalle integralen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ook compact is zijn buitenlengte: alle integralen zijn ze slechts 681 cm lang. Het hefbed boven de stuurcabine meet 140 bij 186 cm.

De nieuwe Nomad is verkrijgbaar in drie indelingen:

  • CM660: vrijstaand bed van 140 bij 190 cm, badkamer met verdraaibare wastafel, maxisalon.
  • CJ660: twinbed van 80 x 210/190 bij 80x200 cm, badkamer met verdraaibare wastafel, maxisalon.
  • CS660: stapelbed van 70 bij 202 cm met aanpalende zithoek voor twee personen. Je kan zo een tweepersoonsbed vormen van 130 cm breed. De badkamer met verdraaibare wastafel en maxisalon ontbreken niet.

Het interieur mag gezien worden met zijn ‘Urban’ look. Vlakke bovenkasten – zonder handgreep – met zwarte accenten en sfeerverlichting zetten de toon.

Ruime integralen: Traveller

Voor meer ruimte zit je bij de Traveller goed. Van de zeven modellen zijn er drie net onder de zeven meter, de overige meten 742 cm. Er is keuze uit indelingen met twinbed, vrijstaand bed, stapelbed, maar ook zonder bed. Net zoals de Nomad krijgen ze het nieuwe stijlvolle uiterlijk aangemeten. Nieuw is de JC740 (742 cm, Fiat Ducato 120 pk). Deze ruime integraal is de populairste indeling van het moment: een twinbed van elk 80 bij 197 cm ruim, een badkamer over de volledige breedte die je kan afsluiten met de badkamerdeur en een riante face à face-zithoek. Boven de stuurcabine hangt een hefbed van 140 bij 190 cm. De garage onderin het twinbed is 125 cm hoog.

Halfintegralen Cosy

Uiterlijk vallen ze op door hun nieuwe hoogte. Die is gereduceerd naar 288 cm om ze een dynamischer uiterlijk te geven. Drie indelingen uit vorig seizoen blijven op post. Daarin heb je keuze uit een Frans bed, twinbed en een vrijstaand bed. Nieuw is de PC640 (699 cm, Citroën Jumper). Deze heeft een gigantische face à face-zithoek met een elektrisch paviljoenbed van 156/110 bij 202 cm. tegen de achterwand bevindt zich een garderobe over de volledige breedte van de motorhome met aanpalend de badkamer met afzonderlijke douchecabine. Een 136l ruime koelkast en een Truma Combi diesel ontbreken niet. Verder noteren we een nieuwe vloerprint en een herziene keukenwand. Als onderstel doet de Citroën Jumper met 120 pk onder de motorkap dienst.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer