Kabe: veilig en comfortabel

2 minuten leestijd
Kabe gooit hoge ogen met zijn aantrekkelijke campers. De Zweedse fabrikant is in elk segment thuis en investeert fors in veiligheid en comfort.
actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Het camperprogramma van Kabe omvat, naast de Van, nog drie series op Mercedes: de halfintegralen Royal, de integralen Crown en de Imperial. Liefhebbers van Fiat vinden hun gading bij de kleinere en lichtere Classic-reeks. Deze komt op de markt als halfintegraal met of zonder paviljoenbed en als integraal. Ze krijgen een volledig vernieuwde stuurcabine met een draadloze lader, USB-aansluitingen, een 12V-lader, een nieuwe beker- en telefoon­houder en standaard airco op de motor. Het veiligheidspakket met auto­matische rem, regensensor, rijlichtassistent met automatische dimmer, rijbaanassistent, adaptieve cruisecontrol en verkeersbordenassistent is optioneel.

Nog meer comfort

Alle reeksen van Kabe kregen een grondige opfrisbeurt. Het interieur van de Royal, de Crown en de Imperial komen moderner voor de dag, met een op beton geïnspireerde laminaat in de badkamer, nieuwe plafondlampen en lichtbalken en verlichte handgrepen aan de ingang.

Kabe investeert voortdurend in het comfort en de veiligheid van hun campers. Zo voorkomt een nieuwe constructie van de zitbank dat het kussen wegglijden bij een eventuele aanrijding en de passagier daardoor gewond raakt. Ook op het vlak van crashveiligheid is Kabe een voorloper. Behalve de stabiele carrosse­rie van de camper, met verlijmde construc­tie, verlengde dwarsbalken en een extra sterke bevestiging op het autogedeelte, zijn er rondom de accu en de watertank stalen frames aangebracht die voorkomen dat de uitrusting beweegt bij een aanrijding.

Buscampers

De populaire Kabe Van is voortaan leverbaar met dubbele wielen achteraan. Hierdoor wordt het laadgewicht verhoogd met maar liefst 850 kilo. Dit brengt het maximaal toegestane gewicht nu op 7.000 kg. Daarmee trek je met gemak een paardentrailer of een aanhangwagen met boot. Met een panoramisch dakvenster in het plafond versterkt Kabe het gevoel van licht en ruimte in de Van. Dat venster is uitgerust met een Remis-verduistering en een sfeervolle lichtbalk. Het interieur krijgt voortaan een moderne matwitte kleur. Voor de carrosserie is de standaardkleur wit. Grijs metallic is een optie, net zoals een bijpassende elektrische Thule-luifel.

 

www.kabe.se

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer