Eerherstel voor de sleurhut

1 minuut leestijd
Samen met Zweden heeft Nederland de hoogste dichtheid ter wereld qua caravans.
actua
  • Kamperen met de caravan

En dat heeft een goede reden: Nederlanders gaan graag op zoek naar avontuur, maar dan wel met hun zelfgemaakt kopje koffie en knus bedje aan de trekhaak... Na de WOII symboliseerde de caravan voor veel gezinnen de wederopbouw: een grote aankoop die vrijheid beloofde.

Een metafoor voor een nieuwe start. De jaren zestig en zeventig brachten een naadloze koppeling tussen de caravan en de opkomende consumptiemaatschappij. Toen de Europese wegen in de jaren tachtig volliepen met langzaam rijdende witte gevaartes, kreeg het vrije imago van de caravan een flinke deuk.

Jammer, want de eerste caravans waren uitvindingen van creatieve geesten en avonturiers die verlangden naar vrijheid en natuur. Auteur en historicus Marchien den Hertog neemt je mee op reis en schetst de culturele geschiedenis van de Nederlander en zijn caravan.

Een thuis op wielen - €27,50 – Uitgegeven door Walburg Pers B.V.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer