Even onbereikbaar: op deze glampings kom je op adem

3 minuten leestijd
Glamping, dat is de gemakken van een huisje combineren met het echte kampeergevoel. Of anders gezegd, een luxueuze kampeervakantie. Het wordt nog beter als je luxetentje ver weg van alles staat opgesteld. Even off-grid, hoe tof is dat! En het beste van al: veel van deze campings zijn ook in herfst en winter open.
actua
  • Kamperen

BBQ aan de vijver

Het Brugse Ommeland is een regio met mysterieuze bossen, eeuwenoud erfgoed en verrassende musea. Op de grens met Lichtervelde en Torhout bouwde Rosy haar eigen oase uit op de veehoeve van haar man. De tent is voorzien van alle comfort, zoals boxspring, verwarming en een ijskast, en kan ook in de winter gehuurd worden. De warme bakker komt dagelijks langs. In het bosje nabij de omheinde vijver kunnen kinderen kampen bouwen. Het is de perfecte plek voor een zalige BBQ met vrienden.

Paradijs voor kinderen

“Vakantie is vooral quality time doorbrengen met de mensen die je graag ziet, in een omgeving waar je helemaal jezelf kan zijn en tot rust kan komen”, klinkt het bij de Ark van Noë in Kasterlee. De sfeervolle lodgetenten zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen. Op het terrein kunnen de kinderen een handje meehelpen op de kinderboerderij. De Kabouterberg is vlakbij en op een boogscheut bevinden zich toffe, kindvriendelijke wandelpaden zoals het Hekseliënpad in Retie. Ark Glamping kan vanaf de Paasvakantie tot en met de herfstvakantie.

Sauna naast de tent

Het Muziekbos bovenop de Kanarieberg in de Vlaamse Ardennen is bij wandelaars alom gekend. Aan de voet van de heuvel in Ronse ligt de IJsmolenhoeve. De klimtoren van het avonturenkamp is al van ver te zien. De kleinsten houden zich graag op in de kinderboerderij. Je vindt er safaritenten geschikt voor acht personen tot luxueuze lodges voor 9 personen met aan de zijkant van de tent een sauna, hottub en jacuzzi. In de tenten, die voorzien zijn van alle comfort, is zelfs een bovenverdieping gemaakt. Een pelletkachel zorgt voor de nodige warmte.

Aan de rand van Nationaal Park

De camping van het Glamping resort Hoge Kempen in Zutendaal is sinds dit jaar het hele jaar door open. In het resort staan verschillende soorten logies. De Papendaal lodge benadert het meest de luxe-kampeerervaring dankzij de tent verdeeld in twee verdiepingen. De lodge, die vanaf april tot eind oktober kan gehuurd worden, is geschikt voor vier personen. Het resort ligt aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen en vlakbij het blotevoetenpad van toegangspoort Lieteberg. Ook het officieel erkende stiltegebied Zwarte Put bevindt zich op wandelafstand. Een plek voor wie op adem wil komen.

Adembenemend uitzicht

Op BoerenBed staan heel wat toffe glampingplekken. Ons oog viel op de Ferme de Rochefort en Ardenne. “Topervaring. Echt back to basics in een heel leuk ingerichte tent. En vooral in een prachtige omgeving”, laat een recente gast weten. De familieboerderij bevindt zich in het piepkleine dorpje Nassogne omringd door de dichtbeboste Ardense heuvels. Kinderen helpen wat graag mee op de boerderij waar ze koeien, varkens en schapen hoeden. Ze hebben er zelfs een eigen slagerij, wat BBQ-liefhebbers ongetwijfeld als muziek in de oren klinkt. Elke tent beschikt over een houtkachel.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer