5x naar de finish!

April, da’s de maand van de wielerklassiekers. En mei? Dat is het moment om zélf op je fiets te springen en te koersen over de eindstreep van deze Belgische wielerwedstrijden!

Tekst Marijn Follebout 

2

1. Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen komt sinds 2012 aan in Oudenaarde, hoofdstad van de Vlaamse Ardennen. In de finale van Vlaanderens Mooiste denderen de renners over kasseistroken en mythische getuigenheuvels. Als fietser word je er met open armen ontvangen in het Centrum Ronde van Vlaanderen of in één van de vele horecazaken met de fiets als thema. 

DIY: Blauwe (78 km), gele (103 km) of rode (114 km) lus vanaf de Markt van Oudenaarde.

www.visitvlaamseardennen.be 

2. Luik-Bastenaken-Luik

Tijdens Luik – Bastenaken - Luik worden de steilste hellingen van de Ardennen overwonnen. Net voor de aankomst in Luik ligt de Roche-aux-Facons in Neupré met zijn mooie uitzichten: genieten! Als je nog wat puf over hebt na de finish, is een bezoek aan het veelzijdige Le Grand Curtius absoluut een meerwaarde.  

DIY: Fietsknooppunt 1 ligt aan de achterkant van station Luik-Guillemins. Het fietsnetwerk is sinds vorig jaar af. Creëer je route op www.liegetourisme.be  

3. Gent-Wevelgem

Wielertoeristen willen vlotte, rechte banen zonder hindernissen. Dan zitten ze in Wevelgem, een knooppunt van steenwegen, op het juiste adres. Van hieruit fiets je zo de West-Vlaamse heuvels van de Westhoek in, waar zich de finale van Gent-Wevelgem - In Flanders Fields afspeelt. De Kemmelberg is best een pittige beklimming. 

DIY: Vanuit Wevelgem kan je zelf de finale van Gent-Wevelgem – In Flanders Fields fietsen, zie voor GPX op www.toerismewesthoek.be.  

4. Antwerpen Port Epic

De Antwerpen Port Epic zoekt zowel de linker- als de rechteroever van de Schelde op. De 19 kilometers onverharde wegen en 30 kilometer kasseien maken van deze wedstrijd een niet te missen spektakel in de haven en de Polders van Stabroek. Tussen de containers en de kranen steken de kerken van Wilmarsdonk en Oosterweel schril af. In het Poldermuseum Fort-Lillo lijkt de tijd stil te staan. 

DIY: Verschillende knooppuntroutes op www.havenland.be. 

5. Druivenkoers in Overijse

De S-bocht rond de Sint-Martinuskerk van Overijse is dé plaats waar je je plekje moet zien te bemachtigen tijdens de Druivenkoers op 24 augustus. Elke wielertoerist maakt hier snelheid, als het even kan. Anderen knijpen de remmen graag dicht voor het bezoekerscentrum Dru!f. Als je de hellingen van het Dijleland trotseert, kom je langs ’t Klein Verzet in Terlanen, een charmante dorpsherberg. 

DIY: De bewegwijzerde Brabantse Pijl Cycling Route (98 km) en de Flandrienlus (niet-bewegwijzerd, wel GPX, 65 km) op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling.   

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!