5x naar de finish!

2 minuten leestijd

April, da’s de maand van de wielerklassiekers. En mei? Dat is het moment om zélf op je fiets te springen en te koersen over de eindstreep van deze Belgische wielerwedstrijden!

reportage
  • Fietsen

1. Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen komt sinds 2012 aan in Oudenaarde, hoofdstad van de Vlaamse Ardennen. In de finale van Vlaanderens Mooiste denderen de renners over kasseistroken en mythische getuigenheuvels. Als fietser word je er met open armen ontvangen in het Centrum Ronde van Vlaanderen of in één van de vele horecazaken met de fiets als thema. 
DIY: Blauwe (78 km), gele (103 km) of rode (114 km) lus vanaf de Markt van Oudenaarde.
www.visitvlaamseardennen.be 

2. Luik-Bastenaken-Luik

Tijdens Luik – Bastenaken - Luik worden de steilste hellingen van de Ardennen overwonnen. Net voor de aankomst in Luik ligt de Roche-aux-Facons in Neupré met zijn mooie uitzichten: genieten! Als je nog wat puf over hebt na de finish, is een bezoek aan het veelzijdige Le Grand Curtius absoluut een meerwaarde.  
DIY: Fietsknooppunt 1 ligt aan de achterkant van station Luik-Guillemins. Het fietsnetwerk is sinds vorig jaar af. Creëer je route op www.liegetourisme.be  

3. Gent-Wevelgem

Wielertoeristen willen vlotte, rechte banen zonder hindernissen. Dan zitten ze in Wevelgem, een knooppunt van steenwegen, op het juiste adres. Van hieruit fiets je zo de West-Vlaamse heuvels van de Westhoek in, waar zich de finale van Gent-Wevelgem - In Flanders Fields afspeelt. De Kemmelberg is best een pittige beklimming. 
DIY: Vanuit Wevelgem kan je zelf de finale van Gent-Wevelgem – In Flanders Fields fietsen, zie voor GPX op www.toerismewesthoek.be.  

4. Antwerpen Port Epic

De Antwerpen Port Epic zoekt zowel de linker- als de rechteroever van de Schelde op. De 19 kilometers onverharde wegen en 30 kilometer kasseien maken van deze wedstrijd een niet te missen spektakel in de haven en de Polders van Stabroek. Tussen de containers en de kranen steken de kerken van Wilmarsdonk en Oosterweel schril af. In het Poldermuseum Fort-Lillo lijkt de tijd stil te staan. 
DIY: Verschillende knooppuntroutes op www.havenland.be. 

5. Druivenkoers in Overijse

De S-bocht rond de Sint-Martinuskerk van Overijse is dé plaats waar je je plekje moet zien te bemachtigen tijdens de Druivenkoers op 24 augustus. Elke wielertoerist maakt hier snelheid, als het even kan. Anderen knijpen de remmen graag dicht voor het bezoekerscentrum Dru!f. Als je de hellingen van het Dijleland trotseert, kom je langs ’t Klein Verzet in Terlanen, een charmante dorpsherberg. 
DIY: De bewegwijzerde Brabantse Pijl Cycling Route (98 km) en de Flandrienlus (niet-bewegwijzerd, wel GPX, 65 km) op www.toerismevlaamsbrabant.be/cycling.   

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer