Graag traag langs het jaagpad

1 minuut leestijd

Geen Fiets en Wandelbeurzen in Gent en Utrecht dit jaar maar voor de verkiezing van de Fietsroute van het jaar 2022 ging de jury wel op pad.

actua
  • Fietsen

Afgelopen zomer en herfst fietsten ze duizenden kilometers over de Vlaanderenroute, de Duitse Badischer Weinradweg, de Nederlandse LF Waterlinieroute en de Ierse Royal Canal Greenway om uit te zoeken welke nieuwe of vernieuwde route de titel zou mogen dragen.

De winnaar werd het jaagpad langs een kanaal dat tweehonderd jaar geleden aangelegd werd om de rivieren de Liffey en de Shannon te verbinden.

De Royal Canal Greenway vertrekt net buiten Dublin en brengt je door een landschap van weiden, heide, moeras maar ook langs sluizen, oude bruggen en aquaducten naar het rurale hart van het eiland.

Met 135 kilometer is de groene route niet erg lang maar de pubs, coffee trucks en picknickbankjes onderweg zorgen ervoor dat je graag traag gaat.

www.waterwaysireland.org

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer