Op zoek naar rust in de Baai van de Somme

Reisjournalist en fotograaf Thomas De Boever trok naar de Baai van de Somme. Hij ging er op zoek naar rust en ruimte. En vond die ook… Je leest er alles over in Pasar Fietsen van februari 2024.

 

2

Als reisjournalist ben ik altijd op zoek naar unieke ervaringen. Op een fietstrip naar de monding van de Somme heb ik die gevonden. In de kalme wintermaanden transformeert deze Noord-Franse regio in een serene oase, ver weg van de drukte van de toeristische seizoenen. Deze reis, een fietsreis, was niet zozeer een fysieke uitdaging, maar eerder een kans om de diepe rust en vredige leegte van het gebied te ervaren. Niet de leegte van eenzaamheid of gemis, maar net de rust die ruimte geeft en verkwikt.

Bij aankomst in Saint-Valery-sur-Somme werd ik direct gegrepen door de indrukwekkende kracht van de zee, voelbaar en tastbaar, met zilte wind en regen. Vanuit Saint-Valery-sur-Somme ondernam ik een driedaagse fietstocht. Dat charmante stadje vind je waar de getijden van de zee spelen met de stroom van de Somme. 

De verschillende fietsroutes brachten mij langs de krachtige kustlijn, door het polderlandschap in het binnenland en langs de rijke oevers van de Somme. Elke route bood een nieuw perspectief op de schoonheid en rust van deze unieke plek. Ik fietste langs plaatsen waar de tijd stil leek te staan, langs bijzondere stukjes Franse geschiedenis en door gebieden die ooit de inspiratie vormden voor grootheden als Victor Hugo. Als je natuur, geschiedenis en cultuur wil combineren in één bijzondere fietstrip, dan is deze Noord-Franse regio je bestemming.

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!