REISWIJZER. Van Eindhoven naar Nuenen

Van Gogh volgen op de fiets, vroeger en nu: dat kan in en rond in Eindhoven, een stad die bruist van creativiteit en innovatie. Je leest er alles over in Pasar Fietsen van juli 2023.

Tekst Mieke Vercruijsse

ERHEEN

Trein: Brussel-Eindhoven met overstap in Breda: ongeveer 2u30

Eindhoven-’s Hertogenbosch (Den Bosch) : ongeveer 20 minuten.

Van Eindhoven naar Nuenen kozen we voor de fiets (gehuurd bij Vélorent, Gasfabriek 3 in Eindhoven). Een leuke route via knooppunten is van aan de rand van de stad Eindhoven: 99 – 75 – 68 – 33 – 34 – 79

2

Eten

De Watermolen van Opwetten
Opwettenseweg 203, 5674 AC Nuenen
www.dewatermolenvanopwetten.nl

Heerlijke lunchplek, gelegen op de fietslus Van Gogh. Je eet hier gezellig binnen of buiten. De watermolen komt ook voor in Van Goghs schilderijen. Tip: proef het ‘twaalf uurtje vega’, een heerlijk gevarieerd en rijkgevuld bordje.

De Kazerne
Paradijslaan 2-8, 5611 KN Eindhoven
kazerne.com

Kazerne Bar/Restaurant is gehuisvest in een industriële in de levendige buurt de Bergen in Eindhoven. Design is hier nooit ver weg, want je eet originele gerechten met een Italiaanse twist in een expositieruimte.  Je eet en drinkt dus letterlijk omringd door design. Bij mooi weer geniet je hier op een leuke binnenplaats van een hapje en drankje. Met hotel, exporuimte en designwinkel.

Down Town Gourmet Market
Smalle Haven 2-14, 14a, 24 5611 EJ Eindhoven
www.downtowngourmetmarket.com.

19 foodconcepten onder één dak. Hier voel je het bruisende Eindhoven terwijl je heerlijke internationale streetfood proeft en deelt. Je kan niet reserveren, gewoon binnenlopen en een plaatsje zoeken.

Slapen

Intell Art Hotel Eindhoven
Lichttoren 22, 5611 BJ Eindhoven
www.inntelhotelsarteindhoven.nl

Dit 4-sterrenhotel vlakbij het station van Eindhoven straalt design uit. Het is deels gevestigd in de monumentale Philips Lichttoren (in 1909 gebouwd voor het testen van gloeilampen). De 230 kamers zijn allemaal uniek en smaakvol ingericht. Uitgebreid ontbijt en mogelijkheid tot wellness. Kamer vanaf 130 euro.

Kamperen

Camping ’t Witven
Witvenseweg 6, 5504 PZ Veldhoven
www.witven.nl

De camping ligt aan de oever van een groot meer, omgeven door groen en schilderachtige landschappen. Vlakbij Eindhoven. Kampeer- en camperplaatsen en enkele chalets. 

Doen

Van Gogh Village Museum
Berg 29 5671 CA Nuenen
www.vangoghbrabant.com

Brengt het leven van Vincent Van Gogh in Nuenen in beeld en het belang van zijn Brabantse periode voor zijn totale oeuvre. Hier zijn ook tijdelijke expo’s. Neem ook een kijkje in Vincents Lichtlab en experimenteer met kleur. Het museum heeft ook een fijne koffiehoek met versgebakken koek. Tickets: 13,50 euro.

De Van Gogh-fietslussen
www.vangoghbrabant.com

Tien Van Gogh-fietsroutes in Brabant, samen goed voor 435 kilometer fietsplezier, laten je het landschap beleven dat Vincent Van Gogh schilderde. De lussen zijn tussen de 21 en 56 kilometer lang. Een fietskaart (2 lussen) kost 3,95 euro.

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41, 5211 HT ’s-Hertogenbosch
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Bezoek Van Gogh tentoonstelling in het museum. Verder herbergt het museum meer dan 30.000 objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Onder hetzelfde dak heeft ook het Design Museum Den Bosch zijn intrek genomen. Ticket: 15 euro.
 

Philips Museum
Emmasingel 31, 5611 AZ Eindhoven
www.philips.nl

Duik in de geschiedenis van technologiereus Philips en begrijp de invloed ervan op Eindhoven en zijn inwoners. Ticket: 11 euro.

Strijp-S
www.strijp-s.nl

Breng een bezoekje aan deze heerlijk, levendige plek. De oude fabrieksgebouwen zijn getransformeerd tot horeca, ateliers, designwinkels, De Ontdekfabriek, woonentiteiten. Hier vind je ook het grootste indoor Skatepark van Europa (gebouw 52).

Ateliers van Piet Hein Eek
Strijp-R
www.pietheineek.nl

In de voormalige keramische werkplaats van Philips heeft designer Piet Hein Eek zijn fabriek, winkel, restaurant, expositieruimte en evenementenlocatie. Loop hier zeker eens binnen en geniet van Nederlandse topdesign.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!