REISWIJZER. Fietsen met een snuifje cultuur: Veszprém-Balaton

Veszprém en de regio rond het Balatonmeer vormen samen de culturele hoofdstad van Europa in 2023. Dit stukje Hongarije kan je perfect ontdekken op de fiets!

Tekst Bart De Landtsheer

Erheen

Auto: Brussel-Veszprém: 1.300 km

Vliegtuig: Dagelijks rechtstreekse vluchten vanuit Brussel en Charleroi naar Budapest, vervolgens met de trein naar Veszprém.

Meer info

www.veszpreminfo.hu/en

 

2

Eten

Oliva

Buhimstraat 14-16, Veszprém

www.oliva.hu

Dit restaurant wordt lokaal beschouwd als een van de betere adressen van de stad. Op het menu: verrassende smaakcombinaties met een knipoog naar de Italiaanse keuken.

Villa Medici Restaurant

Kittenbergerstraat 11, Veszprém

www.villamedici.hu

De chef combineert de tradities van de Hongaarse keuken met internationale invloeden. Er zijn degustatiemenu’s voor wie tijd heeft voor een meer uitgebreid etentje.

Papírkutya

Szabadságstraat 9, Veszprém

www.facebook.com/papirkutya.veszprem

Muziekcafé met bescheiden aanbod gerechten/hapjes maar met een uitgebreide rumkaart.

Kunszt!

Óvárosplein 1, Veszprém

www.kunsztveszprem.hu

Koffie, gebak en kleine gerechten/slaatjes in een fris en verzorgd kader. Er is een creatieve hoek voor de allerkleinsten.

 

Slapen

Oliva Hotel

Buhimstraat 14-16, Veszprém

www.oliva.hu

In 2020 gerenoveerd. Warm ingericht hotel in het hart van de stad. Recent uitgebreid met een gloednieuwe vleugel met extra kamers en suites.

Villa Medici Restaurant

Kittenbergerstraat 11, Veszprém

www.villamedici.hu

Elegant hotel met verzorgde kamers met welnessruimte en jacuzzi. Er is een pub in het hotel alsook een wijnkelder en twee restaurants.

Hostel Mayer

Kabaystraat 1, Veszprém

www.hostelmayer.hu/en/home-en/

Geen ‘hostel’ in de klassieke betekenis van het woord maar een recent gerenoveerd driesterrenhotel met verzorgde kamers en een eethoek/keukentje. Handig.

Meer hotels en andere accomodatie op: www.veszpreminfo.hu/en/places/accommodation

Doen

Begeleide stadswandeling

Wie Veszprém beter wil leren kennen, kan een gids in de arm nemen. Het plaatselijke Tourinform regelt een gids voor zowel individuele als groepswandelingen.

www.veszpreminfo.hu/en/guided-tours-order

Fietsen in de stad

Wie het aandurft de 7 heuvels van Veszprém te trotseren, kan sinds kort een elektrische stadsfiets huren bij V-bike. Registreren is noodzakelijk; vanaf 1,33 euro/dag (500 forint).

www.vbike.hu/en

Fietsen naar/aan het Balatonmeer

Als je onze fietslus wil volgen of gewoon zelf de omgeving van het Balatonmeer wil ontdekken, dan kan je terecht bij BalatonBIKE365. Het verhuurkantoor bevindt zich in Balatonfüred, een badstad aan het Balatonmeer. BalatonBIKE365 verhuurt niet alleen fietsen, BalatonBIKE365 is ook een app die jou helpt bij het uitstippelen van jouw fietsroute(s).

www.balatonbike365.hu/nl

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!