Velofollies groter dan ooit

Van 19 t.e.m. 21 januari vindt de internationale fietsbeurs Velofollies opnieuw  plaats in Kortrijk Xpo. Met meer dan 300 exposanten binnen alle domeinen van fietsen en wielrennen mag Velofollies zich ondertussen kronen tot 2de grootste fietsbeurs van Europa! De beurs presenteert dan ook een compleet aanbod van de nieuwste racefietsen, MTB’s, gravelbikes, trekkingfietsen, hybrides, e-bikes, retrobikes en bakfietsen, inclusief een sterk aanbod van kledij, fietsreizen, voeding en accessoires.  

2

Gravel als centraal thema 

De verkooppieken van fietsen mogen nu wel wat achter ons liggen, het huidige niveau piekt nog steeds boven dat van 2019 uit!  

Binnen de verschillende segmenten is het duidelijk dat in de Belgische markt de gravelfiets, de E-mtb, E-longtail aan een stevige opmars bezig zijn, en verwacht wordt dat zich dat ook in 2024 zal verderzetten. En dit merk je ook volop op de beurs, waar gravel het centrale thema is.  

De voordelen van op een comfortabele manier verschillende ondergronden te kunnen trotseren die met een racefiets niet haalbaar zijn, en zo een groter avontuurgehalte te ervaren, spreekt duidelijk een divers fietserspubliek aan. Sommige merken zoeken daarbij het ultrasportieve segment op, anderen evolueren richting het bikepacking publiek. 

E-bikes, veiligheid en esthetiek gaan hand in hand.

E-bikes zijn uiteraard ook niet weg te denken op Velofollies. Je kan er opnieuw diverse merken testen op een heus indoor testparcours, inclusief helling en behendigheidszone.  

Je merkt vooral dat er duidelijk geïnvesteerd is in veiligheid. Zo worden ABS systemen steeds meer voorzien op e-Bike. Ook op esthetisch vlak worden stappen gezet met focus op het mooi en stijlvol wegwerken van zowel de motor als de batterij in het frame. Het verschil met fietsen van pakweg 5 jaar terug is opvallend.  

Alberto Contador, Greg van Avermaert, Jan Bakelants & Sven Nys tekenen present! 

Naast fietsen staat uiteraard ook beleving centraal op Velofollies, en de beurs mag ook nu rekenen op de aanwezigheid van toppers en ex-renners uit het wielermilieu. Dit jaar zijn niet minder dan Alberto Contador, Greg Van Avermaet, Jan Bakelants  en Sven Nys  aanwezig voor een interview of meet & greet, op het centrale podium, bij één van de exposanten of aan de Vive-le-Velo tafel van Karl Vannieuwkerke.  

Naast deze gezapige gesprekken kan je op Velofollies tenslotte ook jouw kennis aanscherpen rond trainen met een vermogensmeter, je optimaal voorbereiden voor je graveluitdagingen of de zin en onzin van de verschillende (inspannings)testen om je conditie te evalueren, en uiteraard nagenieten in het Kwaremont café.

Velofollies vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari, van 10u tot 18u, met een avondopening op vrijdag tot 21u. Tickets kosten 15€ in voorverkoop en kunnen besteld worden op www.velofollies.be. Daar vind je ook het volledige overzicht van randactiviteiten en alle exposanten en merken terug. 

Win een duoticket voor Velofollies

Van 19 tot en met 21 januari 2024 kan je terecht in KORTRIJK XPO voor een nieuwe editie van VELOFOLLIES, de totaalbeurs voor de fietsliefhebber. Wij geven 50 duotickets voor de beurs weg.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!