REISWIJZER. Met de caravan naar de champagnestreek

Met de caravan naar de Champagnestreek? Aanrader! Jeroen Evens testte het uit met de kleine druppelcaravan van Droplife. Je leest er alles over in Pasar Camper & Kamperen van januari 2024.

Tekst Jeroen Evens

ERHEEN

Hang je knappe (druppel)caravan aan je trekhaak en trek richting Reims voor de eerste tussenstop. Péage moet je nergens betalen.

Wil je zelf ook een bijzondere druppelcaravan huren voor jouw trip? Dan kunnen we Droplife, nabij Gent, zeker aanraden.

3

Eten

Biscuits Roses de Reims

Maison Fossier
Vermoedelijk de meest bekende (alleszins de meest opvallende) bakkerij van de stad, omwille van zijn heerlijke specialiteit: de Biscuits Roses des Reims.

Heerlijke quiche

Boulangerie Frédéric Hardy is een artisanale bakker met erg vriendelijke bediening en heerlijke quiche. De verse quiche met spinazie en ricotta is een absolute lekkernij.

Jambon de Reims

Boucherie du Forum nabij de Place Royale. Wil je de specialiteit Jambon de Reims wel eens proeven? Dan kunnen we je zeker deze lokale slager aanraden.

Moutarde de Reims

Reims produceert enkele van de meest unieke mosterdsoorten ter wereld. Ze zijn verkrijgbaar bij lokale markten en speciaalzaken, waar je de verscheidenheid aan smaken kunt ontdekken​​. Combineer deze proeverij met een bezoek aan de prachtige en overdekte markthallen van de Halles du Boulingrin op woensdag-, vrijdag- of zaterdagochtend, aan de rand van de binnenstad.

Macarons

Eén van de vele lokale specialiteiten zijn de gevulde macarons. Ga op weg naar de Halles du Boulingrin even langs bij Les Merveilleux de Fred, waar het water je in de mond zal komen te staan. Probeer zeker eens de macaron met witte chocoladeschilfers.

Doen

Belevingsmuseum Pressoria

Wil je een originele champagnebeleving? Laat dan de talrijke champagnehuizen links liggen en ga (zeker met kleine kinderen!) naar het toffe belevingsmuseum Pressoria in Ay-de-Champagne. Je kan het museum zelf of met gids verkennen. Achteraf kan je genieten van enkele glaasjes bubbels.

Wandelen naast het Lac Du Der of vogelspotten

Zet je wagen op de parking langs la Presqu'île de Champaubert. Je kan hier je vervoer gratis achterlaten (op voorwaarde dat je camper of caravan minder dan 2m hoog is). Bovendien starten hier veek leuke wandelingen. Vlak nabij is er een ornitologisch observatorium, oftewel een uitkijkplaats, om naar de (trek)vogels te kijken.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!