Fietsroute van de maand: de Kustroute

2 minuten leestijd
I want to ride my bicycle! In Europa kunnen pedaalhelden eindeloos cruisen op verkeersluwe fietsroutes die de mooiste plekjes aandoen. Wij stellen er regelmatig eentje voor. Deze aflevering: de Kustroute.
reportage
  • Fietsen
  • Kamperen

De Kustroute is een van de negen Icoonfietsroutes in Vlaanderen, een initiatief van Toerisme Vlaanderen samen met de vijf Vlaamse provinciale toeristische diensten. Het zijn stuk voor stuk tochten – telkens rond een ander thema - die de mooiste stukjes Vlaanderen met elkaar verbinden via aantrekkelijke fietswegen.

De Kustroute neemt je 85 kilometer lang mee langs de Belgische kust, van De Panne tot Knokke-Heist. Een ideaal traject voor wie houdt van vlakke fietspaden én niet bang is van een beetje wind. Het decor is afwisselend: je fietst zowel langs strand en zee als door bos en duin. Het water is nooit ver weg. Laat je verrassen door duingebieden zoals De Hoge Blekker in Koksijde, stap even van je fiets om de Warandetoren in Middelkerke en ontdek de bruisende havenbuurt van Oostende.

De kust is een populaire bestemming bij warm weer, maar de Kustroute is ook een prachtige tocht op winterse, zonnige dagen. Minder drukte op de zeedijk, verlaten stranden en genoeg brasserieën voor een warme chocolademelk onderweg. Een aanrader!

De Kustroute is – zoals alle Icoonroutes – in volledig en in twee richtingen bewegwijzerd. Je kiest dus zelf in welke richting je wil fietsen, of waar je wil vertrekken of aankomen.

Alle informatie over de Icoonfietsroutes vind je op Vlaanderen met de fiets.

Kampeermogelijkheden

Aan campings geen gebrek langs de Kustroute. Op de website van De Kust vind je een overzicht van alle campings waar je met je tent, caravan of camper terecht kan. Een overzicht van campings die ook tijdens de wintermaanden open zijn, vind je hier.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer