Fietsroute van de maand: LF Kustroute (Nederland)

2 minuten leestijd

I want to ride my bicycle! In Europa kunnen pedaalhelden eindeloos cruisen op verkeersluwe fietsroutes die de mooiste plekjes aandoen. Wij stellen er regelmatig eentje voor. Deze aflevering: de LF Kustroute in Nederland.

reportage
  • Fietsen
  • Kamperen

Wuivend helmgras, stille stranden en eindeloze duinen. De LF Kustroute is de perfecte fietsroute voor wie verliefd wil worden op de Nederlandse kust. De route neemt je mee voor een tocht van 610 kilometer, van Cadzand-Bad aan de Belgische grens tot Bad-Nieuweschans, op de grens met Duitsland.

Van de Zeeuwse eilanden met haar pittoreske dorpjes gaat het naar de kilometerslange duinen in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Verbaas je over de zanderige hellingen - het is niet overal even plat in Nederland – de prachtige dennenbossen, heidevelden en uitgestrekte stranden. In Friesland en Groningen fiets je dan weer langs de ruige Waddenkust, waar het stil en vlak is en je meer schapen dan mensen ziet.

De hele route is duidelijk bewegwijzerd: ze is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF-kustroute’. Op www.lfkustroute.nl kan je gratis de GPX-track van de volledige route downloaden en zelf je dagtrajecten plannen. Liever alles op papier? Dan kan je de compacte fietsgids bestellen, inclusief fietskaarten, locaties van fietsvriendelijke horeca en logies en weetjes over de Kustroute (€ 12,95). Ook handig: de LF-app waarmee je routekaarten kan downloaden, overnachtingsmogelijkheden kan opzoeken en nog veel meer (gratis beschikbaar in Google Play of App Store).

Kampeermogelijkheden

Vertrek gerust met de tent: aan campings geen gebrek aan de Nederlandse kust. Je kan ook altijd lid worden van Vrienden op de fiets, een Nederlands netwerk van logeeradressen. Met een lidkaart (€ 8 per kalenderjaar) kan je voor €22,50 overnachten bij één van de duizenden gastgezinnen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer