Fietsroute van de maand: National Cycle Route 2 (Engeland)

2 minuten leestijd

I want to ride my bicycle! In Europa kunnen pedaalhelden eindeloos cruisen op verkeersluwe fietsroutes die de mooiste plekjes aandoen. Wij stellen er regelmatig eentje voor. Deze aflevering: de National Cycle Route 2 in Engeland.

reportage
  • Fietsen
  • Kamperen

Zin in een pittige fietstocht? De National Cycle Route voert je over steile heuvels, modderige zandpaden en slingerende kustwegen. De route is onderdeel van het National Cycle Network, een netwerk van bewegwijzerde fietsroutes binnen het Verenigd Koninkrijk. De National Cycle Route 2, kortweg NCR2, is goed voor een tocht van 600 kilometer langs de zuidkust van Engeland.

Het startpunt ligt in Dover, waar je meteen getrakteerd wordt op prachtige kliffen vol krijsende meeuwen, maar ook op stevige klimmetjes. Je krijgt er wél adembenemende uitzichten voor in de plaats – en niet voor het laatst.

De NCR2 is een ideale tocht voor wie de Jurassic Coast wil ontdekken, de ruige kustlijn tussen Exmouth en Old Harry Rocks. Dit bijzondere stuk kust is beroemd om haar indrukwekkende rotsen, en terecht erkend als Unesco-werelderfgoed. Naast natuurpracht kom je onderweg ook tal van typisch Engelse steden en dorpen tegen, zoals Brighton, Portsmouth en Poole. De route eindigt in Cornwall in St. Austell, een kuststadje aan een prachtige baai.

Op het traject liggen verschillende treinstations: je kan dus gemakkelijk een stukje van de route fietsen, of kiezen om wat zware kilometers over te slaan.

Kampeermogelijkheden

Aan campings geen gebrek langs de Engelse zuidkust. Op www.visitsoutheastengland.com kan je zoeken naar campings en ‘glampings’ in de vorm van houten huisjes, joerten of ingerichte tenten.

Meer informatie over de fietsroutes van het National Cycle Network vind je op www.sustrans.org.uk

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer