Gloednieuw camperpark in Veurne

1 minuut leestijd
Wie met de camper naar de kust trekt, kan voortaan ook terecht in Veurne.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Naast de Sporthal is er een terrein aangelegd voor 38 kampeerauto’s. Alle faciliteiten zijn aanwezig, zoals douches en toiletten, een watertap en afvalpunten. De tarieven zijn seizoensgebonden en schommelen tussen de 14 en 18 euro per dag.

De locatie is bovendien niet zomaar uitgekozen, want het Camperpark bevindt zich vlakbij het militaire domein van Koksijde. Als die gronden worden vrijgegeven, is de locatie rond het Sportpark rechtstreeks verbonden met de gemeente Koksijde en de andere kustgemeentes. 

Bij de aanleg is maximaal rekening gehouden met duurzame oplossingen. Het terrein is gedraineerd, er is een wadi aanwezig om het overtollig water op te vangen en vertraagd af te voeren via een infiltratiegracht en een overloop naar de polderwaterloop. Er worden later ook nog heel wat bomen geplant en er komt voor meer dan 2 kilometer haag. Op deze manier past Stad Veurne al meteen het Lokaal Energie- en Klimaatpact toe.


Het Camperpark wordt uitgebaat door het Autonoom Gemeentebedrijf Veurne en kreeg financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen. De investering bedraagt 435.000 euro, waarvan 145.000 euro gesubsidieerd is door de provincie. 

Een plek reserveren kan binnenkort via https://camperpark.veurne.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer