Go glamping!

3 minuten leestijd
Fotografe Karmen Ayvazyan ging op micro-avontuur in Martelange, ging off grid tussen de bomen bij het kasteel van Duras bij Sint-Truiden en ontdekte hoe paradijselijk het leven kan zijn in Warredal, bij Maaseik. Drie keer glampen, de ideale mix van kamperen, natuur én een vleugje luxe: je leest er alles over in Pasar Camper en Kamperen van maart 2024.
reportage

Goeiemorgen!

De gouden ochtendzon groet het bos, vogels tsjilpen en de koffie pruttelt. Hemels wakker worden. De cabine is compact, maar biedt alle comfort van thuis. Met dit uitzicht wil toch iedereen elke dag vroeg opstaan? Bij een wandeling pluk je je boeketje voor op de ontbijttafel.

Hoog boven de grond

Dieren spotten was nog nooit zo gemakkelijk, vanuit het favoriete plekje bij het grote panoramische raam. Al kan je er natuurlijk ook gewoon even uitrusten na een lange wandeling... Via het grote raam is er enorm veel natuurlijke lichtinval, de uitgelezen plaats om een boek open te slaan.

Terrasje doen

Aan de cabine is een sfeervol overdekt terras verbonden. Het nodigt uit om lang na het avondeten te blijven zitten voor een gezelschapspel, leuke babbels of te filosoferen over het leven. Tip: doof de lichtjes en luister naar de nachtelijke geluiden van het bos!

Graag traag

Afgezonderd tussen de fruitbomen en maisvelden ligt deze slow cabin verborgen. Een echte oase van rust. Achter de cabine kan je hout sprokkelen voor het kampvuur of de Ovun. En wie had gedacht dat je ooit zelf pizza’s kon bakken tijdens het kamperen?

Voor schone slapers

Als je graag midden in de natuur bent maar het comfort van je eigen bed toch erg mist op een luchtmatras, zijn Slow Cabins de ideale oplossing. Alleen al voor het bed zou je er opnieuw boeken. Het slaapt heerlijk knus; de cabin is langs binnen helemaal vervaardigd uit gerecycleerd hout.

Dineetje bij kaarslicht

Glamping in een notendop: uitgebreid dineren bij kaarslicht met een heerlijk menu van eetwinkel Noen. Dankzij het kampvuur, de Ovun en de toegankelijke gerechtjes van chef Daan Dams tover je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel.

En als het regent…

is glampen nog altijd zalig. Niks beter dan op een regenachtige dag in een dekentje rollen met een goed boek. Vooral voor de open haard, om je te koesteren in de warmte. We dommelen in maar al snel fluit de theeketel ons weer wakker!

Lokaal lekkers

Zalig, om je dag kan te starten met een vers ontbijt vol lokale producten. Ons ontbijt werd geleverd door het vriendelijke personeel van Nutchell, alle producten komen rechtstreeks uit hun Honesty Shop. Hiermee zetten ze lokale handelaars ambachtelijke producten in de kijker.

Op ontdekking!
Wij maakte een gezond lunchpakket voor onze ontdekkingstocht rond Martelange. Tijd doorbrengen met familie onder de lentezon tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht…

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer