Hier sta je het best in Duitsland camperland

3 minuten leestijd

Duitsland blinkt niet enkel uit in Gründlichkeit, grote pullen bier en geestige lederen broeken. Het is ook een ideale bestemming voor wie graag met z’n huis op wielen reist. Met dank aan het prima netwerk aan camperplekken.

praktisch
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Hoewel de Duitse wet wildkamperen niet toestaat, kan je wel legaal een nacht doorbrengen in je camper. Let op: van zodra je een luifel opent of kampeerstoelen bovenhaalt, ben je aan het wildkamperen. En riskeer je dus een boete. Gelukkig is het Duitse netwerk aan camperplekken wijdverspreid. Die variëren van gratis Stellplätze, waar je water kan vullen en elektriciteit gebruiken maar niet veel meer, tot betaalde kampeersites met alle faciliteiten. Volgens Campercontact sta je op deze vijf plekken in Duitsland het best:

Ferienhof de Slaaphoeve

Net over de Nederlandse grens ademt deze boerderij kleinschaligheid - er is plaats voor zes campers. Die worden in de watten gelegd met verse eitjes van de scharrelkippen, fietskaarten en persoonlijke tips. In deze rurale uithoek van Nedersaksen is het heerlijk uitwaaien op de fiets, al kan je met de kleinsten ook naar het nabije Plopsa Indoors in Coevorden, Wildlands in Emmen of attractiepark Slagharen. Goede tussenstop voor wie onderweg is naar Denemarken.

Ferienhof de Slaaphoeve, Kanalstrasse 7, 49824 Emmelkamp. €12/2p. Open van 1 april tot en met 30 september. Meer info: https://www.slaaphoeve.nl/camperplaats of https://www.camperplaats.de/

Forellenhof Reuss

Hier ontwaak je in het midden van het groen en tussen de dieren, met uitzicht op de vallei van de Saale. De avond voordien heb je buik ongetwijfeld volgegeten in het restaurant ernaast, dat Duitse specialiteiten als, euh, pizza serveert en waar je flink kan doorzakken in de biergarten. Anderhalve kilometer verderop ligt het dorpje Diebach. Camperaars prijzen ook de vriendelijke uitbaters en de broodjesservice.

Forellenhof Reuss. Am Erlich 30, 97762 Hammelburg. €13/2p. Hele jaar open. Meer info: https://www.ausblick-forellenhof.de/wohnmobilpark/informationen/

Am Rappenfelsen

Aah, het Zwarte Woud! Zijn ondoordringbare naaldbossen! Z’n koekoeksklokken! Z’n sprookjes van Grimm! Geen wonder dat dit bosgebied roadtrippers en camperaars van heel West-Europa aantrekt. Die verzamelen graag op deze camperplek in een rustige straat, met uitzichten langs alle kanten. De prijs voor een overnachting bevat een kortingskaart waarmee je gratis het openbaar vervoer kan nemen in het hele Zwarte Woud. Ideaal om even uit te rusten van al dat gecamper.

Am Rappenfelsen. Murgtalstrasse 3, 76596 Forbach. €15/2p. Hele jaar open.

Wohnmobilstellplatz Münsterblick

Wolframs Eschenbach lijkt wel een sprookje. In dit middeleeuws Beiers dorp, niet meer dan een paar duizend zielen sterk, is architectuur van 500 jaar oud bewaard. Vergaap je aan kasseisteegjes en lieflijk gekleurde vakwerkhuizen. De camperplek ligt volledig in lijn met dat plaatje - klein, fijn en verzorgd. Reken bij de goedkope prijs wel een extra voor het gebruik van de sanitaire voorzieningen.

Wohnmobilstellplatz Münsterblick. Waizendorfer Strasse 15, 91639 Wolframs-Eschenbach. €6/2p. Hele jaar open.

Wohnmobilstellplatz am Deister

Deze camperplek in Nedersaksen is ideaal voor wie onderweg is, want vlakbij de snelweg. De eigenaars, zelf fervente roadtrippers, creëerden een camperplek zoals ze die zelf graag hebben: met hondenweide, broodjesservice en een eerlijke prijs. De Deister waarvan sprake is een heuvelrug, dus liefhebbers hangen hun mountainbike best aan hun fietsendrager.

Wohnmobilstellplatz am Deister. Gottlieb-Daimler-Strasse 11, 31552 Rodenberg. €8/2p. Hele jaar open. Meer info: https://www.wohnmobilstellplatz-deister.de/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer