Kamperen in de jaren 60 op de Rodeberg

2 minuten leestijd
Ja, op minicamping In De Nachtegaal kan je gewoon je eigen tent of caravan neerpoten. Maar veel leuker is het om je intrek te nemen in een van de vintage caravans die uitbaters Koen Hardeman en Annelies Caulier verhuren.
actua
  • Kamperen

Op de top van de Rodeberg, een puist in het West-Vlaamse landschap op een steenworp van Frankrijk, lijkt wel permanent een hippiefestival gaande. Verschillende oude caravans en VW-busjes staan er opgesteld in een weide. Het is minicamping In De Nachtegaal. De keuze voor retro heeft twee facetten, zo verklaart uitbater Koen. “Enerzijds zijn we zelf enorme liefhebbers van vintage. In het cafeetje aanpalend aan de camping vind je dan ook email borden, vintage meubeltjes en decoratieve elementen uit de jaren 60 en 70. Daarnaast zochten we naar een manier van logies die duurzamer is dan een tent.”

Het koppel begon Belgische caravans op te kopen die niet meer gemaakt worden, van merken als Bourgeois en Constructam. Momenteel zijn er een stuk of zeven exemplaren beschikbaar voor overnachting. In de vintage caravans kunnen twee personen comfortabel overnachten. Gezinnen van vier nemen hun intrek in een oude Amerikaanse Airstream. Al blijven tenten of caravans van een recenter bouwjaar ook welkom op de campingweide. Want het draait op deze camping niet enkel om een retroslaapplek. Hier staat ook de kampeersfeer van weleer centraal - gezellig met de campingburen rond een vuurkorf verbroederen. De vergezichten over het Heuvelland krijg je er gratis bovenop.

In De Nachtegaal. Rodebergstraat 36, 8954 Westouter. Meer info en boekingen via https://www.indenachtegaal.com/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer